Euro 2024: Οι αντίπαλοι της Ελλάδας στα πλέι-οφ του Nations League-Πότε θα γίνουν οι αγώνες

Δεν υπάρχουν σχόλια


Η εξαιρετική πορεία της όμως στο προηγούμενο Nations League που κατετάγη πρώτη στον όμιλό της, της δίνει τη δυνατότητα για μια δεύτερη ευκαιρία μέσω των πλέι-οφ.

Η διαδικασία των πλέι-οφ

Η Εθνική ομάδα θα δώσει δύο αγώνες στη διαδικασία των πλέι-οφ του Μαρτίου και αν επικρατήσει και στους δύο τότε θα πάρει το εισιτήριο για τα τελικά του Euro2024.

Κατ’ αρχάς πρέπει να σημειωθεί πως η Ελλάδα συμπεριλήφθηκε στην τετράδα των ομάδων που θα συμμετέχουν στα πλέι οφ για τη League C του Nations League λόγω της πρωτιάς στον όμιλό της.

Την τετράδα της League C συμπληρώνουν Γεωργία, Καζακστάν και Λουξεμβούργο.

Όλοι οι αγώνες είναι νοκ άουτ σε δύο φάσεις, μία ημιτελική και μία τελική, από όπου θα προκύψει η μία ομάδα από τη League C που θα πάρει το εισιτήριο για τα τελικά.

Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό το Καζακστάν και η Γεωργία το Λουξεμβούργο.

Γεωργία και Ελλάδα ως οι δύο καλύτερες πρώτες των τεσσάρων ομίλων της League C θα αγωνιστούν ως γηπεδούχες στους νοκ άουτ αγώνες των ημιτελικών που θα γίνουν στις 21 Μαρτίου 2024.

Οι νικητές των δύο αγώνων θα αναμετρηθούν στον τελικό πρόκρισης που θα ακολουθήσει στις 26 Μαρτίου σε έδρα που θα προκύψει μέσα από κλήρωση που θα διενεργηθεί την Πέμπτη (23/11) στα γραφεία της UEFA στη Νιόν.

Σε περίπτωση νίκης, δηλαδή, επί του Καζακστάν στις 21 Μαρτίου επί ελληνικού εδάφους, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το εισιτήριο για τα τελικά του Euro2024 απέναντι σε Γεωργία ή Λουξεμβούργο στις 26 Μαρτίου.

Αντίστοιχη θα είναι η διαδικασία και για τις League A και League B του Nations League.

Αναλυτικά η διαδικασία των αγώνων

Ημιτελικοί (21/3)

(1) Γεωργία – Λουξεμβούργο

(2) Ελλάδα – Καζακστάν

Τελικός (26/3)

Νικητής (1) – Νικητής (2) 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου