Καιρός-Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης: Θυελλώδεις άνεμοι και ισχυρές καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού για το Σαββατοκύριακο.

Όπως προειδοποιεί έρχεται στην Ελλάδα ψυχρό μέτωπο με θυελλώδεις ανέμους με ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο (18-19/11).

Ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια-βορειοδυτικά, συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο, επηρεάζει έντονα και αισθητά την Ελλάδα.

Το Σαββατοκύριακο έρχεται επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Κατά τόπους αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα, ενώ η θερμοκρασία στα βόρεια θα κάνει «βουτιά» κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, το μεσημέρι της Πέμπτης (16/11) αναμένονται πιο αναλυτικά:

  • Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 8 με 9 και πρόσκαιρα με ριπές έως 10 μποφόρ θα πνέουν από τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18/11) στα δυτικά και βαθμιαία και στα ανατολικά. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν από το απόγευμα της Κυριακής (19/11).
  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου έως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί στη Θράκη.

Τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία που έρχεται το Σαββατοκύριακο 18-19 Νοεμβρίου αναμένεται να χαρακτηριστεί από έντονα φαινόμενα που θα δημιουργήσουν χειμωνιάτικο σκηνικό.

Πρόκειται να επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι (8-9 και ριπές 10 μποφόρ) και κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα, ενώ η θερμοκρασία στα βόρεια θα υποχωρήσει κατά 6 – 8 βαθμούς Κελσίου.

Στη χώρα μας αναμένεται μια πολύ ψυχρή αέρια μάζα από τη βόρεια Ευρώπη που θα κάνει την εμφάνισή της από το βράδυ της Παρασκευής.

Αυτό που θα προκαλέσει είναι η «βουτιά» της θερμοκρασίας ίσως ακόμα και 12-15 βαθμούς σε σχέση με τη θερμοκρασία της Παρασκευής.

Οι θυελλώδεις βοριάδες θα φτάσουν τα 9 μποφόρ στα πελάγη και εντονότερη αίσθηση του ψύχους.

Το Σάββατο αναμένονται ισχυρές καταιγίδες στη Θράκη, στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα, ενώ την Κυριακή τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου