Η αγκαλιά μιας γυναίκας που αναζητά μόνιμο σύντροφο ανοίγει υπό προϋποθέσεις: Τα καθοριστικότερα κριτήρια

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


H ομορφιά είναι διαβατήριο που σε πάει παντού, όπως λένε, όχι όμως και στην αγκαλιά μιας γυναίκας που αναζητά μόνιμο σύντροφο.

Σε μελέτη που διεξήχθη από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Worcester, συμμετείχαν 202 ετεροφυλόφιλες γυναίκες μέσης ηλικίας 22 ετών, οι οποίες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν 24 φωτογραφίες ανδρών που συνοδεύονταν από κειμενάκια.

Οι 12 από τις φωτογραφίες απεικόνιζαν ιδιαίτερα ελκυστικούς άνδρες και οι υπόλοιπες ελάχιστα ελκυστικούς άνδρες.

Οι φωτογραφίες παρουσιάζονταν ανά ζεύγη, ενώ τα κειμενάκια αφορούσαν περιστάσεις στις οποίες θα μπορούσε κανείς να συμπεριφερθεί αλτρουιστικά ή μη (π.χ. να βοηθήσουν κάποιον με ή χωρίς ανταμοιβή).

Οι εθελόντριες βαθμολόγησαν επίσης τις φωτογραφίες όταν συνοδεύονταν από ουδέτερα περιστατικά (π.χ. οι άντρες είχαν πάει για ψώνια και αγόρασαν ο ένας μπλούζα και ο άλλος ένα τζιν παντελόνι).

Κάτω από κάθε ζεύγος φωτογραφιών υπήρχαν δύο ερωτήματα που σχετίζονταν με τους άνδρες και αφορούσαν το αν οι εθελόντριες θα έκαναν μακροχρόνια ή εφήμερη σχέση με κάθε έναν από αυτούς.

Όπως γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Evolutionary Psychology», οι απαντήσεις των νεαρών γυναικών έδειξαν ότι η αλτρουιστική συμπεριφορά ήταν το κύριο χαρακτηριστικό για μία μόνιμη σχέση.

Μάλιστα, ο αλτρουισμός ήταν αρκετός για να χαρακτηρισθεί ως ελκυστικός ένας άντρας που αντικειμενικά δεν ήταν, ενώ οι άντρες που ήταν μόνο αλτρουιστές χαρακτηρίσθηκαν ως πιο ελκυστικοί απ’ ό,τι οι άντρες που ήταν μόνο εμφανίσιμοι.

Την υψηλότερη βαθμολογία στην μόνιμη σχέση πέτυχαν πάντως οι άνδρες που συνδύαζαν και τα δύο.

Όταν βέβαια οι γυναίκες επιλέγουν άντρα για εφήμερη σχέση, το καθοριστικό κριτήριο είναι η εμφάνιση.

Όλα τα ευρήματα σε συνδυασμό μεταξύ τους επιβεβαιώνουν εκείνα προγενέστερων μελετών, οι οποίες είχαν δείξει πως όταν το θέμα είναι η μόνιμη σχέση, ο αλτρουισμός αποτελεί ένα από τα καθοριστικότερα κριτήρια για τις γυναίκες οι οποίες ενδόμυχα αναζητούν έναν γενναιόδωρο, καλόψυχο σύντροφο για να αποκτήσουν μαζί του παιδιά, καταλήγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου