B-21 Raider: Ποιο είναι το νέο βομβαρδιστικό των ΗΠΑ που μπορεί να μεταφέρει πυρηνικά

Δεν υπάρχουν σχόλια


Την πρώτη του εμφάνιση στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ έκανε το βομβαρδιστικό B-21 «Raider» της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο μοιάζει με σχήμα ιπτάμενου πτερυγίου.

Η πρώτη πτήση έγινε την Παρασκευή (10/11) και αποτελεί το επόμενο βήμα για την ανάπτυξη νέου στόλου stealth βομβαρδιστικών μεγάλης εμβέλειας. Το B-21 «Raider» έχει πυρηνική ικανότητα, που σημαίνει ότι μπορεί να φέρει πυρηνικά.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, το βομβαρδιστικό B-21 «Raider» κατασκευάστηκε από τη Northrop Grumman (NOC.N) και πέταξε από τις εγκαταστάσεις της Northrop στο εργοστάσιο 42 της Πολεμικής Αεροπορίας, που βρίσκεται στο Palmdale της Καλιφόρνι.

Το νέο βομβαρδιστικό έχει αναπτυχθεί υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας και εθεάθη στον ουρανό, όπως ανέφερε το Reuters αυτόπτης μάρτυρας του Reuters.

Η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ απέφυγε να δημοσιοποιήσει την πρώτη πτήση του B-21, ωστόσο πολλοί ερασιτέχνες φωτογράφοι συγκεντρώθηκαν έξω από το εργοστάσιο 42, ελπίζοντας να δουν το βομβαρδιστικό να απογειώνεται, όπως και έγινε.

  • Τα χαρακτηριστικά του B-21

Το B-21, το οποίο φέρει το ίδιο σχήμα «ιπτάμενου πτερυγίου» με τον προκάτοχό του, το B-2, μπορεί να παραδώσει τόσο συμβατικά όσο και πυρηνικά όπλα σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιώντας δυνατότητες ανεφοδιασμού μεγάλης εμβέλειας και στον αέρα.

Το αεροσκάφος προβλέπεται να κοστίσει περίπου 550 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο, οι περισσότερες πληροφορίες γύρω από το αεροσκάφος παραμένουν, προς το παρόν, απόρρητες.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ σχεδιάζει να αγοράσει τουλάχιστον 100 από τα αεροπλάνα και να αρχίσει να αντικαθιστά τα βομβαρδιστικά Β-1 και Β-2.

Το B-1 κοστίζει περίπου 60.000 δολάρια την ώρα για να λειτουργήσει και το B-2 κοστίζει περίπου 65.000 δολάρια την ώρα, σύμφωνα με στοιχεία του Πενταγώνου.

Προς το παρόν, το B-21 Raider πραγματοποιεί δοκιμαστικές πτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου