Συνομιλίες Τουρκίας-Κίνας για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην Αν. Θράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Πρόοδο φαίνεται ότι καταγράφουν οι συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και Κίνας για την κατασκευή ενός τρίτου πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία, στην Ανατολική Θράκη σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ.

«Είμαστε εδώ και πολύ καιρό σε συζητήσεις με μια κινεζική εταιρεία και η επίτευξη τελικής συμφωνίας είναι πιθανή σε λίγους μήνες», τόνισε ο Τούρκος υπουργός, μιλώντας στην Άγκυρα σε δημοσιογράφους, ανταποκριτές ξένων μέσων ενημέρωσης.

Όπως τόνισε, έχουν γίνει «επαρκείς διαπραγματεύσεις» «για ορισμένα συγκεκριμένα μέρη της συμφωνίας» σχετικά με την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού.

«Είμαστε αρκετά κοντά. Υπάρχουν κάποιες διαφορές, αλλά δεν είναι σημαντικές. Συνεπώς, είμαστε σε θέση να καλύψουμε τα κενά και να συνάψουμε σύντομα μια συμφωνία με την Κίνα», ανέφερε ο Μπαϊρακτάρ.

Προς το παρόν η Άγκυρα δεν έχει καταλήξει πού ακριβώς θα κατασκευάσει το πυρηνικό εργοστάσιο στην Ανατολική Θράκη. Το Άκουγιου –που κατασκευάζεται σε συνεργασία με τη Ρωσία– εγκαινιάστηκε τον περασμένο Απρίλιο· βρίσκεται στην επαρχία Μερσίνης στον τουρκικό νότο και ο πρώτος από τους τέσσερις αντιδραστήρες που κατασκευάζονται αναμένεται να τεθεί φέτος σε λειτουργία.

Το δεύτερο εργοστάσιο έχει προγραμματιστεί να ανεγερθεί στη βόρεια επαρχία της Σινώπης. Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου