ΕΜΥ: Έρχεται τριήμερη κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες-Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Λίγες μόλις μέρες μετά τις φονικές πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel και το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ επικαιροποιήθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (23/09).

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά, η κακοκαιρία αναμένεται να αγγίξει την Ελλάδα από τη Δευτέρα (25/09) και όπως σημειώνει  η ΕΜΥ, τα έκτακτα δελτία καιρού θα ανανεώνονται ανά δωδεκάωρο.

Ποιος ο καιρός από Δευτέρα
  • Τη Δευτέρα (25-09-2023) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται βροχές ενώ σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιθανόν το Ιόνιο. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά τμήματα (νομοί Τρικάλων και Καρδίτσας) και τα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.
  • Την Τρίτη (26-09-2023) στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες.
  • Στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας, καθώς επίσης και στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων και τις νότιες περιοχές του νομού Λάρισας.
  • Την Τετάρτη (27-09-2023) σε όλη σχεδόν τη χώρα προβλέπονται βροχές ενώ καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα, την Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο.

Επισημαίνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα εκδηλωθούν στο νομό Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων καθώς επίσης και στα ανατολικά τμήματα της Μαγνησίας.

Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης και στην περιοχή των Σποράδων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου