Καλοκαίρι: Το νέο trend του Tik Tok μαύρισμα με μπύρα χαρακτηρίζεται «τρέλα» από τους ειδικούς

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Την ανησυχία των ειδικών έχει προκαλέσει το νέο trend του Tik Tok.

Οι TikTokers υποστηρίζουν πως το μαύρισμα με μπύρα είναι φθηνός και αποτελεσματικός τρόπος μαυρίσματος, όμως αυτό χαρακτηρίζεται «τρέλα» από τους ειδικούς.

Ειδικοί σε ιατρική και η αισθητική εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους για το νέο trend στο Tik Tok, μιας και ολοένα και περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν μπύρα προκειμένου να πετύχουν το τέλειο μαύρισμα.

Σύμφωνα με τις συμβουλές των TikTokers το μαύρισμα με μπύρα είναι μια φθηνή εναλλακτική λύση που εγγυάται γρήγορα αποτελέσματα.

Η Kathryn Clifford, συνιδρύτρια της φιλανθρωπικής οργάνωσης για την ευαισθητοποίηση της φροντίδας του δέρματος «Skcin», δήλωσε ότι η μπύρα στο δέρμα μπορεί να προκαλέσει από θερμοπληξία μέχρι ηλιακή δηλητηρίαση:

«Με δυσκολία μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει αυτή η τρέλα.

Οι λάτρεις του μαυρίσματος, κάθε είδους, διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο να αναπτύξουν όλους τους τύπους καρκίνου του δέρματος και το κάψιμο του δέρματος συνδέεται στενά με την ανάπτυξη μελανώματος – της πιο σοβαρής απειλητικής για τη ζωή μορφής της νόσου», λέει η ειδικός σύμφωνα με την Daily Star.

Ακόμη μια ειδικός από τη Βρετανία κρούει το καμπανάκι του κινδύνου:

«Η χρήση του αντηλιακού είναι καθοριστική για τη συνολική υγεία του δέρματος.

Όχι μόνο βοηθά στην πρόληψη καρκίνων του δέρματος, όπως το μελάνωμα, αλλά βοηθά επίσης στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης και στην επιβράδυνση της δημιουργίας λεπτών γραμμών και ρυτίδων που προκαλούνται από τον ήλιο.

Πρέπει να φοράτε πάντα αντηλιακό, ακόμη και τις συννεφιασμένες ημέρες».

Είναι χαρακτηριστικό πως το TikTok αφήνει προειδοποιητικό μήνυμα στους χρήστες όταν αναζητούν ή βλέπουν βίντεο σχετικά με το μαύρισμα.

Το TikTok Australia αναφέρει σε μήνυμά του:

«Η Αυστραλία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο όσον αφορά τον καρκίνο του δέρματος.

Μάθετε περισσότερα για το πώς μπορείτε να προστατευτείτε από το μελάνωμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου