ΣΥΡΙΖΑ: Η Τάνια Ελευθεριάδου συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για υποψήφια Περιφερειάρχης ΑΜΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με βασικό μενού τις υποψηφιότητες στις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, συζητήθηκαν στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα.

Παράλληλα, στο επίκεντρο βρέθηκε και το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, με τον κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει αποφασίσει να το καταψηφίσει και να προκρίνει τη δική του πρόταση, έτσι όπως κατατέθηκε από το 2019.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr στη διάρκεια της συνεδρίασης έπεσαν στο τραπέζι έπεσαν δεκάδες ονόματα αυτοδιοικητικών που θα λάβουν στήριξη «πρώτης γραμμής». Στις περισσότερες Περιφέρειες της χώρας «κλείδωσαν» συγκεκριμένες υποψηφιότητες, ενώ παραμένουν αρκετά ανοιχτά «μέτωπα» στους δήμους. Τα περιθώρια πάντως για την Κουμουνδούρου στενεύουν, δεδομένου ότι θα πρέπει να κατατεθούν οι συνδυασμοί των υποψηφίων μέχρι τις 30 Αυγούστου και σύμφωνα με έγκυρες πηγές μέχρι τα τέλη Ιουλίου το αργότερο θα έχει δημιουργηθεί όλο το «παζλ».

Για την Περιφέρεια Αττικής σχεδόν «κλείδωσε» ο νυν δήμαρχος Νίκαιας -Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, πρόσωπο που συγκεντρώνει ευρεία αποδοχή στην Κουμουνδούρου. Πάντως υπάρχει ένα πολύ μικρό «παράθυρο» για κάθοδο πολιτικού προσώπου από την κεντρική πολιτική σκηνή, σενάριο πάντως που όσο περνά ο χρόνος συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να επαναπροσεγγίσουν τον μπασκετμπολίστα, Νίκο Παππά για τον Δήμο Αθηναίων. Ωστόσο η συγκεκριμένη κίνηση συγκεντρώνει μικρές πιθαναότητες, αφού ο κ. Παππάς, δηλώνει μέσω ανθρώπων του περιβάλλοντος του απογοητευμένος από την στάση της Κουμουνδούρου (σ.σ. διαβάστε σχετικά: Ποια μεγαλοστελέχη “έκοψαν” τον Νίκο Παππά & τώρα τρέχουν). Αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα με τον Ν. Παππά, στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μεγάλο «κενό» για τον πρώτο δήμο της χώρας και τα ονόματα που ακούγονται όπως αυτά του Λ. Παπαγιαννάκη και Ρ. Αξελού, θα στείλουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτός του δεύτερου γύρου.

«Κλειδωμένες» υποψηφιότητες περιφερειαρχών

— Για την Περιφέρεια Ηπείρου ο πρώην βουλευτής Ιωαννίννων, Γιάννης Στέφος

— Για την Κεντρική Μακεδονία ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης έως τις εκλογές του Μαΐου του 2023, Γιάννης Αμανατίδης.

— Για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης η πρώην βουλευτής Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

— Για τα Ιόνια Νησιά θα είναι υποψήφιος ο πρώην περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

— Για τη Δυτική Μακεδονία συζητείται μια κοινή υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ, η Γεωργία Ζεμπιλιάδου. Μάλιστα κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και η μοναδική «συμπόρευση» ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, εκτός αν υπάρξει και μια δεύτερη έκπληξη.

— Για την Στερεά Ελλάδα το όνομα του Απ. Γκλέτσου είναι το μεγάλο «φαβορί».

Οι Περιφέρειες που παραμένουν ανοιχτές

— Στην Κρήτη μετά την στήριξη του Σταύρου Αρναουτάκη από τη ΝΔ, τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει ο «πράσινος» Γιάννης Κουράκης, για να λάβει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρώην βουλευτή Σπύρο Δανέλλη να είναι το αουτσάιντερ.

— Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου προκρίνεται ο Χρήστος Στάικος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αναπληρωτής συντονιστής του Τμήματος Περιβάλλοντος. Στο δεύτερο γύρο πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται βέβαιο ότι έστω και «σιωπηλά» θα στηρίξει τον πρώην περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.

— Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας προβάδισμα έχει ο Βολιώτης Απόστολος Παπατόλιας, ο οποίος έχει διατελέσει Νομάρχης Μαγνησίας (2006-2010) και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (2011-2014). Αν επιλεγεί πιθανά να είναι και η δεύτερη κοινή υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ, αν η Χαριλάου Τρικούπη δεν καταλήξει σε δικό της υποψήφιο. Στην περίπτωση αυτή, πάντως, η υποψηφιότητα Παπατόλια είναι δύσκολο να προχωρήσει, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος επιθυμεί να στηριχθεί και από το ΠΑΣΟΚ. Εναλλακτικά συζητείται η υποψηφιότητα του Διευθύνοντος Συμβούλου των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ράπτου, Νίκου Ράπτη.

— Για την Δυτική Ελλάδα υπάρχουν δύο πρόσωπα που συγκεντρώνουν ίσες πιθανότητες. Ο λόγος για τους βουλευτές Μίλτο Ζαμπάρα και Διονύση Καλαματιανό. Ο πρώτος, εξελέγη βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, για πρώτη φορά στις εκλογές του Ιουνίου. Ο κ. Καλαματιανός είναι χρόνια βουλευτής Ηλείας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Ζαμπάρα να «κερδίζει» στο νήμα.

–Για το Βόρειο Αιγαίο συζητείται ο Πρόεδρος του Παραρτήματος ΤΕΕ Βορειοανατολικού Αιγαίου Στρατής Μανωλακέλλης, ενώ για το Νότιο Αιγαίου, προς το παρόν δεν υπάρχει υποψηφιότητα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου