Η Γυναίκα που είναι κατάλληλη για σύζυγος… Καθορισμός του μορφωτικού επιπέδου

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Μία νέα μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Ουϊσκώνσιν στο Μάντισον αποκαλύπτει ποιον τύπο γυναικών προτιμούν τελικά οι άνδρες, κόντρα σε όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «American Sociological Review», οι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία από τους ετεροφυλόφιλους γάμους και διαζύγια στις ΗΠΑ την περίοδο 1950-2016.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα, πλέον οι άνδρες και ειδικότερα οι μικρότερης ηλικίας, όχι μόνο δεν αισθάνονται ότι «απειλούνται» όταν η σύντροφός τους είναι πιο μορφωμένη από αυτούς, αλλά την παντρεύονται κιόλας.

Μάλιστα, φαίνεται να μην έχουν κανένα πρόβλημα, όταν εκείνη κερδίζει περισσότερα χρήματα.

«Οι τάσεις αυτές δείχνουν απομάκρυνση από το παραδοσιακό μοντέλο του γάμου, προς ένα πιο ισότιμο μοντέλο, στο οποίο η θέση της γυναίκας δεν είναι απειλητική για την ταυτότητα του φύλου του άντρα», δήλωσε η επικεφαλής της μελέτης και αναπληρώτρια καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ουϊσκώνσιν, δρ Σβαρτς.

Όπως σημειώνουν οι επιστήμονες, πρόκειται για την πρώτη γενιά συζύγων που δεν νιώθουν τον ανδρισμό τους να επηρεάζεται από την θεωρούμενη μέχρι σήμερα αντιστροφή των παραδοσιακών ρόλων, που «επέβαλαν» ο άντρας να είναι ο αρχηγός του σπιτιού.

Είναι ενδεικτικό ότι σε περισσότερο από το 60% των ζευγαριών που παντρεύτηκαν μεταξύ 2010 και 2019, η γυναίκα είχε υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο απ’ ό,τι ο άντρας. Πρόκειται για ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από εκείνο που ίσχυε στις αρχές της δεκαετίας του ’50.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου