Τα πιο συχνά λάθη που κάνετε στη φροντίδα φυτών εσωτερικού χώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια


Τα φυτά ομορφαίνουν το χώρο του σπιτιού.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου για να παραμείνουν, πράσινα, όμορφα και υγιή, χρειάζονται την κατάλληλη φροντίδα.

Αν λοιπόν διαπιστώσετε ότι δεν αναπτύσσονται ή αρχίζουν να κιτρινίζουν μάλλον κάνετε κάτι λάθος.

Ας δούμε τα συχνότερα λάθη στη φροντίδα των φυτών εσωτερικού χώρου:

Νερό

Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου δεν θέλουν πολύ νερό . Για την ακρίβεια χρειάζονται μια φορά την εβδομάδα ή ακόμα στις 10 μέρες. Θα διαπιστώσετε ότι ποτίζετε υπερβολικά το φυτό σας όταν δείτε πτώση φύλλων, εμφάνιση μούχλας, κιτρίνισμα των κάτω και εσωτερικών φύλλων.

Λάθος σημείο

Πιθανόν να μην έχετε σκεφτεί ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου θέλουν κι αυτά το χώρο τους. Για παράδειγμα χρειάζονται φως αλλά όχι άμεση έκθεση στο ηλιακό φως. Ενημερωθείτε για να δείτε αν το φυτό που έχετε ευδοκιμεί σε άμεσο ή μερικό ηλιακό φως και βρείτε ένα μέρος στο σπίτι σας όπου είναι κατάλληλο.

Είναι σημαντικό να φροντίζετε σωστά τα φυτά εσωτερικού χώρου.

Θερμοκρασία

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι είναι να βάζουν ένα φυτό απευθείας στο παράθυρο. Όμως το καλοκαίρι η θερμοκρασία είναι υπερβολική και το χειμώνα αρκετά χαμηλή. Επομένως θα πρέπει να διασφαλίσετε την κατάλληλη και σταθερή θερμοκρασία για το φυτό σας.

Μεταφύτευση

Όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου δεν πρέπει να επαναφυτεύονται σε μεγαλύτερες γλάστρες. Για παράδειγμα, εάν το φυτό έχει ρηχές ρίζες, είναι σημάδι ότι πρέπει να παραμείνει στην αρχική του γλάστρα για τουλάχιστον άλλους έξι μήνες έως ένα χρόνο. Μόλις οι ρίζες του αναπτυχθούν , ήρθε η ώρα για επαναφύτευση. Επίσης, η μεγάλη ποσότητα χώματος στη μεγάλη γλάστρα, μπορεί να συγκρατήσει πολύ νερό με αποτέλεσμα να σαπίσουν οι ρίζες.Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου