ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑΣΟΥ;

Δεν υπάρχουν σχόλια


Θα ισχύσει κάποτε η αρχή της δίκαιης αντιμετώπισης των ακτοπλόων;

Οι πορθμιακές γραμμές της Καβάλας και της Θάσου για πολλά χρόνια είχαν συγκεκριμένους «παίκτες» και ήταν αρκούντως προβληματικές…

Αραιά δρομολόγια, φασαρίες από επιβάτες που έμεναν στα λιμάνια και παρεμβάσεις από πολιτικούς για να συνεχίζεται αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, ενώ οι επιβάτες τελικά ήταν αυτοί που πλήρωναν το μάρμαρο αυτής της διαδικασίας.

Τα χρόνια πέρασαν και στην γραμμή Καβάλας – Πρίνου, Κεραμωτής – Θάσου ήρθαν νέοι ακτοπλόοι με ιστορικές περγαμηνές και εμπειρία στο μεταφορικό έργο ώστε να δώσουν με τα καράβια και το ρίσκο της επιχειρηματικότητάς τους, διέξοδο στην εξυπηρέτηση των επιβατών, επισκεπτών και τουριστών, αναπτύσσοντας το νησί της Θάσου, με την γρήγορη και οικονομική μετάβαση ατόμων και υλικών, προϊόντων και κάθε είδους οχημάτων σε μια μεγάλη γκάμα δρομολογίων σε γραμμές που αν και είναι στην ακριτική Θάσο δεν επιδοτούνται.

Το πρόβλημα όμως των παρεμβάσεων των πολιτικών συνεχίζονται και πολλές φορές ορισμένοι ακτοπλόοι που δεν έχουν «μπάρμπα στην Κορώνη» ή στην «Καβάλα», αντιμετωπίζονται όχι δίκαια από τους Λιμενικούς, ιδιαίτερα από τους αξιωματούχους.

Αναρτιόνται κάποιοι εξ αυτών μήπως στις συγκεκριμένες γραμμές για να αναπτύξεις την επιχειρηματικότητά σου θα πρέπει πέραν του επιχειρηματικού σου ρίσκου να έχεις «κι άλλα προσόντα», όπως υψηλές γνωριμίες!

Οι πιέσεις που υφίστανται κάποιοι εξ αυτών είναι ασφυκτικές σε σημείο να αισθάνονται παρείσακτοι σε μια χώρα και ένα τόπο, ένα νησί που πολιτιστικοί σύλλογοι, σύλλογοι του νησιού και κυρίως επιβάτες επιζητούν πολλά δρομολόγια σε όλες τις πορθμιακές γραμμές και κυρίως σε εποχές όπου η οικονομική σχέση οφέλους και κέρδους σίγουρα δεν γέρνει στο κέρδος.

Κι όμως τα δρομολόγια εκτελούνται, ορισμένοι ακτοπλόοι που είναι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες «μπαίνουν και μέσα» που λέει η αγορά, αλλά έχουν  να αντιμετωπίσουν και την αρνητική στάση ορισμένων λιμενικών οι οποίοι δεν γνωρίζουμε για ποιους λόγους δεν είναι και …τόσο δίκαιη στην αντιμετώπιση όλων με τα ίδια μέτρα και ίδια σταθμά.

Φυσικά η όλη εικόνα μεταφέρεται σε μέσα ενημέρωσης τα οποία «παίζουν κι αυτά το δικό τους παιχνίδι», με αποτέλεσμα η επιχειρηματικότητα και ο υγιής ανταγωνισμός να πηγαίνει περίπατο.

Θέλουν οι φορείς να αλλάξει αυτό το καθεστώς;

Τους αρέσει να γκρινιάζουν και να βγάζουν ανακοινώσεις ενώ μόλις «πέφτει» η πολιτική παρέμβαση να «κάνουν την πάπια»;

Ας αποφασίσουν αν θέλουν να είναι με την ανάπτυξη του Νησιού της Θάσου ή με κάποια συμφέροντα για να εξυπηρετήσουν.

Τα πλοία, το προσωπικό και το ρίσκο είναι μεγάλα, αλλά υποτίθεται ότι σε μια χώρα που θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι …ο καιρός του Γκόρτσου έχει περάσει ανεπιστρεπτί!

Η απάντηση θα δοθεί και όταν ξεκινήσουν οι αποκαλύψεις κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους, γιατί όπως λέει το πρώτο άρθρο του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας «οι Έλληνες Πολίτες είναι ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ έναντι του Νόμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου