Εμβόλια mRNA στη «μάχη» κατά του καρκίνου του παγκρέατος

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Ενθαρρυντικές είναι οι δοκιμές για εμβόλια mRNA, ως όπλα στη μάχη κατά του καρκίνου του παγκρέατος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ερευνητές της BioNTech έφτιαξαν προσωποποιημένα, εξατομικευμένα εμβόλια mRNA που σε συνδυασμό με τη χημειοθεραπεία, τα δοκίμασαν σε 16 ασθενείς.

Οι μισοί δεν εμφάνισαν «καμία μετάσταση μετά από 18 μήνες», καθώς μάλιστα τα εμβόλια «προκάλεσαν σημαντική αντίδραση του ανοσοποιητικού, καθυστερώντας τις υποτροπές».

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα πως ο καρκίνος του παγκρέατος θεωρείται ως ένας από τους πιο θανατηφόρους και επιθετικούς καθώς «κάνει νωρίς μεταστάσεις» αλλά και αποτελεί την «τρίτη αιτία θανάτου» στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Έλον Μασκ-Έγκριση να δοκιμάσει τα εμφυτεύματα σε ανθρώπους

Η εταιρεία ηλεκτρονικών εμφυτευμάτων του Έλον Μασκ πάλι, «έλαβε έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων για τη διεξαγωγή των πρώτων δοκιμών σε ανθρώπους».

Στόχος των εμφυτευμάτων;

Η αποκατάσταση της όρασης και της κινητικότητας, συνδέοντας τον εγκέφαλο των ανθρώπων με υπολογιστή.

Μπορεί το διακύβευμα να είναι μεγάλο, όμως η εταιρεία ξεκαθάρισε ότι δεν προχωρά άμεσα σε δοκιμές, ενώ υπενθυμίζεται πως πριν μερικούς μήνες είχε βρεθεί στο στόχαστρο των Αρχών για πειράματα σε ζώα, γεγονός για το οποίο ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων δεν έχει σχολιάσει κάτι.





















 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου