Τσαβούσογλου για F-35: «Έχουμε δικό μας εθνικό μαχητικό, τα λεφτά μας πίσω»

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Στα F-35 και τους S-400 αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του την Κυριακή.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Τσαβούσογλου, οι ΗΠΑ πρότειναν στην Τουρκία να στείλει το σύστημα αεράμυνας S-400, το οποίο η Τουρκία προμηθεύτηκε από τη Ρωσία, στην Ουκρανία.

Η Τουρκία απέρριψε την προσφορά αυτή, σύμφωνα με το rudaw.

«Δώστε μας τον έλεγχο των S-400, αφήστε μας να το αναλύσουμε. Έκανε προτάσεις που αφορούν άμεσα την κυριαρχία μας, όπως το να δοθεί ο έλεγχός του αλλού. Πού είναι η ανεξαρτησία και η κυριαρχία μας;», είπε ο Τσαβούσογλου.

Αναφέροντας ότι οι ΗΠΑ πρότειναν στην Τουρκία να στείλει τους S-400 που αγόρασε από τη Ρωσία στην Ουκρανία, είπε:

«Οι ΗΠΑ ρώτησαν αν η Τουρκία θα έστελνε τους S-400 στην Ουκρανία και είπαμε όχι».

«Δεν λέμε να επιστρέψουμε στα F-35 αυτή τη στιγμή, λέμε να μας δώσετε τα χρήματά μας. Διότι εμείς παράγουμε τα δικά μας μαχητικά αεροσκάφη. Επιπλέον, θέλουμε να αγοράσουμε F-16, ανέφερε.

Θα θέλαμε επίσης να βελτιώσουμε τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, έχουμε δημιουργήσει τους απαραίτητους μηχανισμούς για αυτό. Ωστόσο, δεν είμαστε κακοί με τις ΗΠΑ χωρίς λόγο, η FETÖ είναι στην Αμερική, η Αμερική υποστηρίζει το PKK/YPG».

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης ότι ζήτησαν ένα σύστημα αεράμυνας από το ΝΑΤΟ και είπε:

«Χρειαζόμαστε ένα σύστημα αεράμυνας, με τι θα το καλύψετε; Κάντε μια προσφορά Patriot».

«Δεν μπορούμε να πάρουμε εγγύηση από το Κογκρέσο. Δεν εγκαταλείψαμε το πρόγραμμα F-35, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις CAATSA λόγω των S-400».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου