Σύμφωνο φιλίας Αβδήρων – Πορτογαλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Ο Δήμαρχος Αβδήρων εκπροσωπώντας τον οικισμό Πόρτο Λάγος παρευρέθηκε στο Λάγος της Πορτογαλίας για την υπογραφή του συμφώνου φιλίας και συνεργασίας με αφορμή την 25η επέτειο από την πρώτη υπογραφή του συμφώνου μεταξύ πόλεων ή οικισμών με την ονομασία «Λάγος ή Λαγός».

Οι περιοχές από την Ελλάδα που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο σύμφωνο είναι ο Λαγός από το Δήμο Διδυμοτείχου και το Πόρτο Λάγος από το Δήμο Αβδήρων.

Στο Λάγος της Πορτογαλίας εκπροσωπήθηκαν από τους Δημάρχους ή εκπροσώπους τους περιοχές από τη Γαλλία, την Ισπανία, το Μεξικό και φυσικά την Πορτογαλία και την Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας έχει υπογραφεί προκειμένου να ανταλλάξουν περιοχές με την ίδια ονομασία γνώσεις και να χτιστούν γέφυρες για την μελλοντική υλοποίηση σχεδίων συνεργασίας και την ανταλλαγή εμπειρίας και τεχνογνωσίας.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε το 11ο Φεστιβάλ Ανακαλύψεων που αναβιώνει την πορτογαλική ιστορία.

Το Λάγος της Πορτογαλίας είναι μια παραθαλάσσια τουριστική περιοχή με παρόμοιο ζεστό κλίμα με την Ελλάδα. Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τις επαφές με αυτές τις περιοχές, θα τους προσκαλέσουμε να γνωρίσουν και την δική μας περιοχή του Πόρτο Λάγος με στόχο να αναδείξουμε το Δήμο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου