Eurovision: Μεγάλη νικήτρια η Σουηδία – Ποιά θέση πήρε η Κύπρος

Δεν υπάρχουν σχόλια


Σε θρίλερ εξελίχθηκαν τα τελευταία λεπτά της βαθμολογίας στη χθεσινή Eurovision, καθώς, πέρα από τις επιτροπές, η ψήφος του κοινού ήταν αυτή που καθόρισε το τελικό αποτέλεσμα κι έφερε τη Σουηδία, για μία ακόμη χρονιά, στην πρώτη θέση του διαγωνισμού τραγουδιού.

Η Loreen, με το τραγούδι «Tattoo», χάρισε την πρωτιά στη χώρα της Σουηδία συγκεντρώνοντας 583 βαθμούς, από το κοινό και τις επιτροπές.

Η Loreen με το «Euphoria», πριν από 11 χρόνια, είχε κερδίσει τον διαγωνισμό και πλέον είναι η πρώτη γυναίκα και η δεύτερη ερμηνεύτρια, μετά τον Τζόνι Λόγκαν, που έχει δύο νίκες στην Eurovision.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Φινλανδία με τον Käärijä και το «Cha Cha Cha» (526 βαθμοί), ενώ την τρίτη το Ισραήλ με το «Unicorn» (362 πόντοι).

Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής δόθηκε στο Βέλγιο και το τραγούδι «Because of You».

Η Κύπρος, την οποία εκπροσώπησε ο Andrew Lambrou με το τραγούδι «Break a Broken Heart», έλαβε τη 12η θέση.

Η Σουηδία πήρε τα περισσότερα 12άρια από τις επιτροπές των χωρών, ωστόσο η Φινλανδία την πλησίασε επικίνδυνα με τις ψήφους του κοινού, κορυφώνοντας την αγωνία στα τελευταία λεπτά.

Η νίκη της Σουηδίας σημαίνει ότι θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό της επόμενης χρονιάς, και μάλιστα για την 50ή επέτειο από την ιστορική νίκη των Abba με το Waterloo το 1974.







Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου