Οι ερωτευμένοι χάνουν… κιλά! Απελευθερώνονται ορμόνες που μειώνουν την όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Ο έρωτας, εκτός από τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία, καθώς και στην ψυχολογία του ανθρώπου, φαίνεται πως συμβάλλει καθοριστικά στο να… μπούμε ξανά στο αγαπημένο μας στενό παντελόνι!

Νέα επιστημονική μελέτη υποστηρίζει ότι, όταν είμαστε ερωτευμένοι, χάνουμε κιλά, διότι απελευθερώνονται στον οργανισμό μας ορμόνες που μειώνουν την όρεξή μας για φαγητό.

Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ μελέτησαν τη συμπεριφορά και τις συνήθειες στο φαγητό 25 νέων ανδρών, από τους οποίους οι μισοί ήταν υπέρβαροι, ενώ οι άλλοι μισοί είχαν κανονικό βάρος. Τους χώρισαν σε δύο ομάδες, με την πρώτη να λαμβάνει την ορμόνη οξυτοκίνη -η ορμόνη που απελευθερώνεται στον εγκέφαλο, όταν κάνουμε σεξ- και με τη δεύτερη να λαμβάνει placebo.

Αφού είχαν λάβει την οξυτοκίνη, οι συμμετέχοντες κατανάλωσαν από ένα μεγάλο γεύμα και οι ερευνητές κατέγραψαν την πρόσληψη θερμίδων που είχε ο κάθε συμμετέχων. Η ίδια διαδικασία επαναλήφθηκε οκτώ βδομάδες αργότερα αλλάζοντας, όμως, το τι θα χορηγούνταν, placebo ή οξυτοκίνη, στην κάθε ομάδα.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, όποιος είχε λάβει οξυτοκίνη είχε την τάση να τρώει λιγότερο και είχε αυξημένα τα επίπεδα του μεταβολισμού του.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου