Τουρκία: Ακραία πόλωση λίγο πριν τις εκλογές – “Άναψε φωτιές” το εξώφυλλο του Economist

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


«Φωτιές άναψε» εννέα ημέρες πριν από τις εκλογές στην Τουρκία, το εξώφυλλο του Economist, που τάσσεται καθαρά υπέρ του Κιλιτσντάρογλου, τονίζοντας ότι ο Ερντογάν πρέπει να φύγει. Η εθνική βούληση δεν επηρεάζεται από τα εξώφυλλα των περιοδικών δήλωσε οργισμένος ο Τούρκος προέδρος. Η πόλωση στη χώρα χτυπάει «κόκκινο» και μετά τις προειδοποιήσεις Κιλιτσντάρογλου για προβοκάτσια.

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει η πολιτική της να καθοδηγείται από τα εξώφυλλα περιοδικών, δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν θα επιτρέψουμε η εσωτερική πολιτική μας να καθοδηγείται και την εθνική βούληση να επηρεάζεται από τα εξώφυλλα περιοδικών, τα οποία είναι ο επιχειρησιακός μηχανισμός παγκόσμιων δυνάμεων», έγραψε ο Ερντογάν στο Twitter.

Ο Ερντογάν έκανε τα σχόλια αυτά αφού το βρετανικό περιοδικό The Economist τον στοχοθέτησε με ένα εξώφυλλο που έγραφε «Σώστε τη δημοκρατία», «Ο Ερντογάν πρέπει να φύγει», «Ψηφίστε!».

Αξίζει να αναφερθεί ότι προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στην Τουρκία στις 14 Μαΐου. Στην ψηφοφορία για τον πρόεδρο, οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν ανάμεσα στον Ερντογάν, ο οποίος επιδιώκει την επανεκλογή του, και τους υποψηφίους της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, Μουχαρέμ Ιντζέ και Σινάν Ογκάν.‘

Εξάλλου  24 πολιτικά κόμματα και 151 ανεξάρτητοι υποψήφιοι διεκδικούν έδρες στο 600μελές τουρκικό κοινοβούλιο.

Θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου θέτει ο Κιλιτσντάρογλου

Θέμα αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών έθεσε ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σε βίντεο που ανήρτησε στο Twitter.

Ο κ. Κιλιτσντάρογλου επιχείρησε να απαντήσει στις κατηγορίες της κυβέρνησης πώς αν εκλεγεί πρόεδρος θα απαξιώσει τις αμυντικές βιομηχανίες και θα αποσύρει τα επιτευγματά τους, όπως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κομματικοποίησε το κράτος για να τονίσει ότι «άλλο το κόμμα και άλλο το τουρκικό κράτος. Όταν πρόκειται για το κράτος δεν έχουμε μεταξύ μας διαφορές. Όταν πρόκειται για την Τουρκία, μπορεί να έχει σημασία το κόμμα που ψηφίζει ο κάθε μηχανικός»;

  • Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατέληξε ρωτώντας:
  • «Αυτοί που συνεχώς συκοφαντούν έχουν κάνει κάτι για τα νησιά που εξοπλίζει η Ελλάδα»;

«Όλα είναι ανοησίες, αγαπητέ μου λαέ. Όλα είναι ψέματα. Αλλά κάντε λίγη υπομονή, το κράτος θα ξαναγίνει κράτος και όλα τα κόμματα -συμπεριλαμανομένου και του CHP που ηγούμαι- θα ξέρουν τα όριά τους», είπε ο Κιλιτσντάρογλου.

Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου