Κατά πόσο ανήκετε στους «επιλεκτικούς» ανθρώπους στους ερωτικούς σας παρτενέρ;

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Την ώρα που μερικοί άνθρωποι φλερτάρουν συνεχώς, «παίζουν» με τους υποψηφίους ερωτικούς παρτενέρ τους και τολμούν να ενδώσουν στον έρωτα, υπάρχει μία άλλη ομάδα –πολλές φορές δακτυλοδεικτούμενη- που δυσκολεύεται σε υπερβολικά μεγάλο βαθμό να νιώσει τον έρωτα.

Για κάποιους, οι άνθρωποι αυτοί είναι απλώς επιλεκτικοί. Για κάποιους άλλους «δύσκολοι». Το μόνο βέβαιο όμως είναι πως στο μεγαλύτερο ποσοστό τους το πρόβλημα έγκειται στο ότι είναι πολύ… έξυπνοι.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι επιστήμονες, οι οποίοι μελετώντας τις συμπεριφορές των ανθρώπων που δυσκολεύονται να ερωτευτούν και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να μείνουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς σύντροφο –ακόμη και χωρίς σεξ- κατάφεραν να εντοπίσουν τους λόγους για τους οποίους οι έξυπνοι άνθρωποι δύσκολα βρίσκουν κάποιον να ικανοποιεί τις προσδοκίες τους.

Ποιοι είναι όμως αυτοί;

Υπεραναλύουν συναισθήματα

  Τόσο τα δικά τους όσο και των άλλων. Έχουν την τάση να συλλέγουν συνεχώς πληροφορίες, να τις «φιλτράρουν» και να προχωρούν άμεσα σε συμπεράσματα που μπορεί να θεωρηθούν μέχρι και κυνικά. «Λογομαχίες; Παρεξηγήσεις; Λυπάμαι, δε μου κάνεις. Αντίο».

Χρειάζονται πολύ χρόνο να «ανοιχτούν» συναισθηματικά σε κάποιον άλλο

  Ο εγκέφαλός τους δε σταματά ποτέ να δουλεύει και δεν… υποκύπτει σε συναισθηματικά παιχνίδια. Γνωρίζουν πολύ καλά πως ο έρωτας είναι ρίσκο γι’ αυτό πολλές φορές μοιάζουν σκληροί και απόμακροι, ενώ στην πραγματικότητα απλά «ζυγίζουν» τα υπέρ και τα κατά ενός υποψηφίου συντρόφου τους. Δεν είναι πως δε θέλουν, απλά σκέφτονται.

Δεν ξεχνούν ποτέ τις δυσάρεστες εμπειρίες του παρελθόντος

  Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, μιας και το μόνο που θέλουν είναι να προστατεύσουν τον εαυτό τους από μία ακόμη συναισθηματική κατάπτωση.

Πρόκειται για μία παγίδα στην οποία πέφτουν κυρίως οι έξυπνοι άνθρωποι, οι οποίοι θέλοντας να αποφύγουν τη στεναχώρια, δε ρισκάρουν κάτι καινούργιο μέχρι να σιγουρευτούν πως ο άνθρωπος στον οποίο θα δοθούν συναισθηματικά δεν θα τους απογοητεύσει. Άσχετα φυσικά που στον έρωτα δεν υπάρχουν εγγυήσεις.

Το να μην έχουν σχέση είναι επιλογή τους

  Κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως εμφάνισης, μυαλού ή οικονομικής κατάστασης, μπορεί εάν το θέλει να βρει έναν σύντροφο. Η διαφορά με τους έξυπνους, είναι πως εκείνοι δε θα συμβιβαστούν με τίποτα λιγότερο από αυτό που έχουν σκεφτεί. Μη μπερδεύεστε όμως: εδώ δε μιλάμε ούτε για εμφάνιση, ούτε για οικονομική κατάσταση, αλλά για αυτό το «κάτι» που θέλουν να βλέπουν στο σύντροφό τους.

Θα απορρίψουν πολλές προτάσεις, θα πουν «όχι» που στους τρίτους θα μοιάζουν ανεξήγητα, ενώ θα συνεχίσουν να είναι μόνοι παρά τα πειράγματα και τον τίτλο του «αιώνιου εργένη» ή της «γεροντοκόρης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου