Ανακοίνωση ΕΟΦ για συμπλήρωμα διατροφής-«Επικίνδυνο για την υγεία»

Δεν υπάρχουν σχόλια


Ανακοίνωση εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), μέσω της οποίας προειδοποιεί ότι το προϊόν Jamila Slimming Pills, το οποίο κυκλοφορεί στην Ευρώπη, ως συμπλήρωμα διατροφής, περιέχει τις φαρμακευτικές δραστικές ουσίες sibutramine και diclofenac, η παρουσία των οποίων το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο.

Αξίζει να σημειωθεί πως, η φαρμακευτική ουσία sibutramine, έχει απαγορευτεί από την ευρωπαϊκή αγορά από τον Ιανουάριο του 2010, επειδή μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες και ειδικά καρδιαγγειακές παθήσεις.

Εφόσον η ύπαρξη της sibutramine δεν δηλώνεται στο προϊόν, το προϊόν μπορεί να χορηγηθεί σε περιπτώσεις που αντενδείκνυται ή το προϊόν μπορεί να αλληλοεπιδράσει με συγχορηγούμενα φάρμακα, γεγονός που καθιστά την ανεξέλεγκτη χρήση επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη.

Πότε πρέπει να ενημερωθεί ο ΕΟΦ

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε, αν έρθουν στην κατοχή τους τα παραπάνω προϊόντα, δεν πρέπει να τα χρησιμοποιήσουν και πρέπει ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Η πιο πάνω ειδοποίηση γίνεται ύστερα από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών του Βελγίου μέσω του Δικτύου για την Καταπολέμηση της Απάτης στην αγροδιατροφική αλυσίδα (Agri-Food Fraud Network).

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου