Η Γυναίκα που ευνουχίζει… Η οικονομική εξάρτηση από τη Γυναίκα οδηγεί στην απιστία από πλευρά του άντρα

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Κίνητρο για πιθανή απιστία φαίνεται ότι αποτελεί για τον άνδρα η οικονομική εξάρτηση από τη γυναίκα, σύμφωνα με νέα, αμερικανική επιστημονική μελέτη στην οποία συμμετείχαν 2.750 νιόπαντρα ζευγάρια στις ΗΠΑ.

Όπως διαπιστώθηκε, οι άνδρες που εξαρτώνται οικονομικά από τις συζύγους τους έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να τις απατήσουν, και μάλιστα όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά τους στο εισόδημα τόσο πιο πιθανή είναι η απιστία τους. Οι πιθανότητες αυξάνονται ακόμη περισσότερο όταν ο άνδρας εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το μισθό της συζύγου.

Πού αποδίδεται το γεγονός αυτό;

Η επικεφαλής της έρευνας του πανεπιστημίου του Κονέκτικατ, Κριστίν Μουνσκ, εξηγεί στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail: «Στους άνδρες δεν αρέσει να εξαρτώνται από τους άλλους και ιδίως από τις γυναίκες τους. Όταν συμβαίνει αυτό, και δη σε οικονομικό επίπεδο, πληγώνεται ο εγωισμός τους, απειλείται ο ανδρισμός τους και καταλήγουν να νιώθουν ευνουχισμένοι».

Μάλιστα, τονίζει ότι οι γυναίκες που εργάζονται σκληρά και εμπλέκονται σε ένα γάμο, όπου συντηρούν 100% τον άνδρα τους, καλύπτοντας με το μισθό τους το οικογενειακό εισόδημα, είναι οι πιο πιστές σύντροφοι.

Κι αυτό διότι, έχουν επίγνωση της δυσκολίας της ψυχολογικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο σύζυγός τους, με αποτέλεσμα να καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να διατηρήσουν ευτυχισμένη τη σχέση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου