Τα κριτήρια επιλογής μιας Γυναίκας… Προτιμότερη η εμφάνιση από την προσωπικότητα…

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Η κοινή αντίληψη είναι ότι ενώ εκτιμάται ένα ωραίο πρόσωπο και ένα καλογυμνασμένο σώμα πάντα θα μετράει ο εσωτερικός κόσμος περισσότερο και ότι ακόμη και ένας όχι και τόσο ωραίος άντρας μπορεί με την ευγένεια, την καλοσύνη του και το μυαλό του να γοητεύσει μια γυναίκα. Ή μήπως όχι;

Απ’ ότι φαίνεται, σύμφωνα τουλάχιστον με μια μελέτη από ερευνητές του πανεπιστημίου του Κονέκτικατ, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Evolutionary Psychological Science, οι γυναίκες προτιμούν περισσότερο ελκυστικούς άντρες παρά εκείνους με ξεχωριστή προσωπικότητα. Ειδικά οι νεότερες δεν έδειξαν να συγκινούνται ιδιαίτερα από χαρακτηριστικά σαν την ειλικρίνεια και την αξιοπιστία, αλλά αντιθέτως νοιάζονταν για τα εξωτερικά χαρακτηριστικά. Οι πιο μεγάλες γυναίκες ήταν βέβαια πιο παρατηρητικές σε θέματα προσωπικότητας, αλλά μόνο όταν είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο ελκυστικούς άντρες.

Αν σε παρηγορεί πάντως οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σε θέματα επιλογής συντρόφου για τις κόρες τους (γαμπρού δηλαδή) οι μητέρες δεν έδιναν και τόση σημασία στην εξωτερική εμφάνιση.

Αυτό σε ένα βαθμό αποδίδεται στην αντίληψη ότι οι πιο ελκυστικοί άντρες είναι λιγότερο πιθανό να ενδιαφερθούν για την απόκτηση παιδιών (το λέει και η μελέτη των Gangestad and Simpson).

Δεν είναι όμως όλα τραγικά. Οι γυναίκες που συμμετείχαν στη μελέτη υποστήριξαν ότι η «φιλικότητα» και ο «σεβασμός» είναι πιο σημαντικά απ’ την εμφάνιση. Η αλήθεια ωστόσο είναι κάπου στη μέση, γιατί δεν εννοούσαν ότι θα έκαναν σχέση με κάποιον Κουασιμόδο.

Έτσι το σίγουρο που προκύπτει απ’ τη μελέτη είναι ότι ένα μίνιμουμ ελκυστικότητας απαιτείται για τις γυναίκες και μόνο σε περιπτώσεις αντρών που θεωρούνταν έστω μέτριοι εμφανισιακά είχε σημασία η προσωπικότητα.

Άσχετο, αλλά ήξερες ότι όσοι έχουν γεννηθεί από γονείς γύρω στα 30 τους προτιμούν πιο μεγάλης ηλικίας συντρόφους ενώ όσοι γεννήθηκαν από 20ρηδες γονείς προτιμούν πιο νέους;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου