ΤΕΒΑ Ξάνθης: 8.2 εκ. ευρώ σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες έως το Δεκέμβριο του 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Συνολικά 8.2 εκ. ευρώ θα διαθέσει στην ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του νομού ο δήμος Ξάνθης έως τον Δεκέμβριο του 2023, μέσω του προγράμματος Επισιτιστικής-Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ). Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Κοινωνική Σύμπραξη ‘’ΣΤΗΡΙ-ΖΩ’’ με επικεφαλής εταίρο τον Δήμο Ξάνθης.

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαβούλευση της Διαχειριστικής για τη νέα χρηματοδοτική περίοδο με τις 57 συνολικά Κοινωνικές Συμπράξεις της χώρας και εκεί, ο δήμος Ξάνθης σχεδιάζει να δώσει ενεργό παρών, καταθέτοντας προτάσεις με βάση την πολύτιμη εμπειρία που αντλήθηκε από το διάστημα της υλοποίησης.

Για την τρέχουσα χρηματοδοτική περίοδο θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται μέσω διανομών τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης οι σχεδόν 4.000 δικαιούχοι με τα συνολικά 8.000 μέλη των οικογενειών τους. Ήδη σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα των συνοδευτικών μέτρων και πλήθος δυνατοτήτων συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες, θεατρικές παραστάσεις και άλλες δράσεις για παιδιά και ενήλικες.

Στις καλές πρακτικές που έχουν υιοθετηθεί για την καλύτερη δυνατή υλοποίηση του προγράμματος είναι η μεθοδολογία διανομής μέσω drive through, όπου εξασφαλίζεται η καλύτερη οργάνωση, αλλά και η διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των ωφελούμενων. Πολύτιμη είναι η συνεργασία με το «Βοήθεια στο Σπίτι», ώστε η συνδρομή να φτάνει ακόμη και στους πιο απομακρυσμένους οικισμούς του νομού, στους πιο απομονωμένους συμπολίτες.

Το σύνολο των εμπλεκόμενων βρίσκεται σε συνεχή συντονισμό και καθοδήγηση ώστε να επιδεικνύει υπευθυνότητα τόσο στη διαχείριση των προϊόντων, όσο και στη συνεργασία με τους πολίτες. Οι έλεγχοι είναι ενδελεχείς και τακτικοί.

Πρόκειται για το πρόγραμμα με τη μεγαλύτερη δυναμική κοινωνικής παρέμβασης που υλοποιεί ο δήμος, με στόχο και στη νέα προγραμματική περίοδο, να διεκδικήσει την υλοποίησή του προς όφελος των συμπολιτών μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου