Εκλογές 25ης Ιουνίου: Να τεθούν επικεφαλής των ψηφοδελτίων της Θράκης ΜΟΝΟ χριστιανοί!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Μοναδική ευκαιρία, να μπλοκαριστεί το παρακράτος του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής στη Θράκη,
 αποτελεί η περίπτωση της εκλογικής διαδικασίας της 25ης Ιουνίου, όπου λόγω του μικρού χρονικού διαστήματος απο τις εκλογές της 21ης Μαϊου και σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα, δεν θα υπάρχει σταυρός προτίμησης στα ψηφοδέλτια, αλλά θα λειτουργήσει το σύστημα της λεγόμενης “λίστας”.

Με αυτό τον τρόπο, κάθε αρχηγός κόμματος, θέτει τον Βουλευτή που εκείνος θέλει να εκλέξει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ως επικεφαλή του κάθε ψηφοδελτίου στις εκλογικές περιφέρειες.

Για τη Θράκη, που η κατάσταση διογκώνεται με το Τουρκικό Προξενείο και τις πρακτικές του, ειναι η ευκαιρία να εκλεγούν απο όλα τα κόμματα που παίρνουν έδρες, χριστιανοί υποψήφιοι και άρα η εκπροσώπηση να είναι ουσιαστική και πραγματική και όχι αλλοιωμένη όπως τη μεθοδεύει ο παρακρατικός σχηματισμός της Τουρκίας στην περιοχή!

Τι προβλέπει ο νόμος

Την ημέρα των εκλογών, εντός των εκλογικών κέντρων -μέσα στα παραβάν- δεν θα υπάρχει στυλό. Πλέον οι ψηφοφόροι δεν θα χρειάζεται να συμπληρώσουν σταυρό στα ονόματα υποψηφίων της επιλογής τους. Αυτό σημαίνει πως οι ψηφοφόροι δεν θα πρέπει να έχουν μαζί τα λεγόμενα έτοιμα «σταυρωμένα» ψηφοδέλτια ούτε ψηφοδέλτια της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης. Η εκλογική διαδικασία θα προχωρήσει με την επιλογή του κόμματος προτίμησης.

Σημειώνεται ότι στα νέα ψηφοδέλτια των κομμάτων που θα είναι υπό την μορφή λίστας,  η σειρά των ονομάτων που θα εμφανίζεται, θα επιλεγεί από τις εκάστοτε ηγεσίες των κομμάτων με κριτήριο τα αποτελέσματα και τους σταυρούς που έλαβαν οι υποψήφιοι στις πρώτες κάλπες.

Θα το τολμήσουν;

Ερωτηματικό λοιπόν αποτελεί, εάν και κατα πόσο, θα συμπεριφερθούν ΕΘΝΙΚΑ και με ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ οι αρχηγοί των κομμάτων και αν θα επιλέξουν για επικεφαλής των ψηφοδελτίων, τους χριστιανούς υποψηφίους, ασχέτως εάν αυτοί έχουν “πρωτεύσει” ή όχι στις προηγούμενες εκλογές.

Και τούτο γιατί, εκτός του σοβαρού εθνικού θέματος που προκύπτει με τη συνεχή εκλογή μουσουλμάνων βουλευτών, η πλειονότητα των οποίων ακολουθεί τις επιταγές της εκάστοτε Τουρκικής Κυβέρνησης και προωθεί τον εκτουρκισμό των ελλήνων μουσουλμάνων πολιτών, υπάρχει και το δεδομένο, ότι δεν πρόκειται για επαναληπτικές εκλογές, ούτε συνέχεια των προηγουμένων, συνεπώς δεν υπάρχει και δέσμευση του εκάστοτε αρχηγού κόμματος να “πειθαρχήσει” στην επιλογή των πολιτών της Κυριακής 21ης Μαϊου.

Τώρα, δίδεται η δυνατότητα επιλογής των Βουλευτών που επιθυμεί ο κάθε αρχηγός κόμματος να έχει δίπλα του και οι οποίοι κατά την άποψή του θα μπορέσουν να προωθήσουν όλα τα θέματα των τοπικών κοινωνιών και των εκλογικών περιφερειών που ανήκουν εκλογικά.

Πρόκειται για μία ΠΡΟΚΛΗΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ προς ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι της Θράκης, έναντι της επιχειρούμενης συνδιοίκησης με το Τουρκικό Προξενείο.

Οι Έλληνες Μουσουλμάνοι πολίτες, μπορούν άνετα να εκπροσωπηθούν απο χριστιανούς Βουλευτές, που ουδέποτε τους απέκλεισαν, σε αντίθεση με τους ομοθρήσκους τους, που τους κατηγοριοποιούσαν σε “προξενικούς” και “μη προξενικούς”.

Αν και τώρα, δεν εκμεταλλευτούν αυτή την πολιτική ευκαιρία, τότε με κάθε δικαίωμα, μπορούμε να πιστέψουμε ότι πλέον οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων στην Ελλάδα, ουδόλως ενδιαφέρονται για τη Θράκη και τα Εθνικά μας ζητήματα, αλλά μόνο για την ψηφοθηρία απ’ όπου και με όποιο κόστος προέρχεται! 


















Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου