Εκλογές 2023: Τα ντέρμπι της κάλπης-Σε ποιες περιφέρειες αναμένεται… θρίλερ!

Δεν υπάρχουν σχόλια


Με το βλέμμα στην εκλογική μάχη της 21ης Μαΐου κινούνται η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και στο στόχαστρο των κομματικών επιτελείων μπαίνουν οι εκλογικές περιφέρειες οι οποίες αναμένεται να έχουν ρόλο ρυθμιστή.

Είναι οι περιφέρειες, στις οποίες εκτυλίχθηκαν… ντέρμπι στις εκλογές του 2019 και εκτιμάται πως το σκηνικό θα είναι το ίδιο και φέτος.

Επειδή, λοιπόν, η λεπτομέρεια είναι αυτή που κάνει τη διαφορά και ειδικά σε μικρές πληθυσμιακά περιφέρειες η νίκη σε τοπικό επίπεδο επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό και τη μάχη των εδρών,

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για την επικράτηση.

Στο στόχαστρό τους, λοιπόν, βρίσκονται οι περιφέρειες στις οποίες η νίκη στις εκλογές του 2019 επιτεύχθηκε με διαφορά… στήθους.

Ποιες είναι αυτές;

Κατ’ αρχάς στην Κρήτη, το Ρέθυμνο και το Λασίθι. Παραδοσιακά η Κρήτη ρέπει προς την Κεντροαριστερά και το ίδιο συνέβη και το 2019 παρά τον εκλογικό θρίαμβο της Νέας Δημοκρατίας.

Στις δύο συγκεκριμένες περιφέρειες, πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε για… μια χούφτα ψήφους κυριολεκτικά.

Στο Λασίθι η διαφορά ήταν στο +0,25% (34,57% έναντι 34,32% της ΝΔ) και στο Ρέθυμνο στο +0,44% (36,99% έναντι 36,55% της ΝΔ).

Αμφίρροπες αναμετρήσεις είχαμε επίσης και σε Άρτα, Ιωάννινα και Δυτική Αττική με νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ και σε Ηλεία και Εύβοια με νικήτρια τη Νέα Δημοκρατία.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου