Η συμβολή του κινητού στις σχέσεις: Όταν η τεχνολογία εισχωρεί παντού

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Τοποθετείτε το κινητό σας σε σημείο όπου μπορείτε να το βλέπετε όταν είστε μαζί με το ταίρι σας; Το κρατάτε στο χέρι σας όταν είστε με τον/την σύντροφό σας; Ρίχνετε και μερικές ματιές στο κινητό σας όταν μιλάτε οι δυο σας; Κάθε φορά που υπάρχει παύση στη συζήτηση τσεκάρετε το κινητό σας;

Αν απαντήσετε ναι έστω και σε μια από τις παραπάνω ερωτήσεις – δεν το συζητάμε για παραπάνω από μια – τότε το μήνυμα που στέλνετε στο ταίρι σας είναι ότι δίνετε μεγαλύτερη αξία στο κινητό σας από ότι σε εκείνο. Και αυτά δεν είναι πολύ καλά νέα για το μέλλον της σχέσης σας, αν φυσικά σας ενδιαφέρει η διατήρησή της.

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες, όταν ο ένας ακούει τον άλλον με προσοχή και αλληλεπιδρά χωρίς να αποσπάται η προσοχή του από κάτι άλλο, τότε το ζευγάρι έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να παραμείνει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μαζί.

Από την άλλη όσοι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να διακόψουν κάτι που κάνουν, π.χ. να σταματήσουν να σερφάρουν στο ίντερνετ στο κινητό τους ή να διαβάζουν εφημερίδα για να ακούσουν κάτι που τους λέει ο άλλος, είναι πιο πιθανό να χωρίσουν.

Υπάρχουν, ωστόσο και καλά νέα! Με λίγη προσπάθεια μπορείτε να ξεπεράσετε τον εθισμό στο κινητό και να δείξετε την προσοχή που του/της αξίζει.

Προγραμματίστε τις δουλειές σας πριν βγείτε με τον/την σύντροφό σας, δηλαδή τσεκάρετε τα mail σας, κάντε τα τηλέφωνά σας και γενικά ασχοληθείτε με όποια εργασία μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή.

Αφήστε το κινητό σας στην τσάντα σας για να μην έχετε τον πειρασμό μπροστά σας ή ακόμα καλύτερα δοκιμάστε να το κλείσετε.

Αν πρέπει να ελέγξετε ένα σημαντικό email τις ώρες που είστε μαζί πείτε το στον/στη σύντροφό σας ώστε να μην αρχίσετε να κοιτάτε το facebook.

Κάθε φορά που σκέφτεστε να κοιτάξετε το κινητό σας αναρωτηθείτε αν είναι όντως τόσο σημαντικό και αν αξίζει πράγματι να του αφιερώσετε χρόνο τις στιγμές που είστε μαζί με το ταίρι σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου