Κομοτηνή: Νέοι επιστήμονες στο πλευρό των Ατόμων με Αναπηρία

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Με τη βοήθεια χρωμάτων η Ρούλα δημιουργεί, πιο εκεί η Νάσια ακουμπά το μουσικό της όργανο και ο Μουσταφά Σεμήλ , η Φιλίτσα Κούνιου , 31ενός και 27 ετών συνάδελφοι – εργαζόμενοι σε ιδιωτικό Κέντρο Δημιουργικής Κατάρτισης, μαζί και οι συνάδελφοί τους εργάζονται καθημερινά στηρίζοντας τόσο τη δική τους προσπάθεια, όσο και των υπολοίπων 48 παιδιών.

Πέντε χρόνια εργαζόμενος ο πρώτος, δύο χρόνια η δεύτερη βρίσκονται στο πλευρό παιδιών με ιδιαίτερα χαρίσματα. «Η βοήθεια, η προσφορά στα Άτομα με διανοητική υστέρηση είναι το ενδιαφέρον σημείο της δουλειάς μας » δήλωσαν στο www.ertnews.gr και σημείωσαν ότι «είναι ενδιαφέρουσα, δύσκολη και ψυχοφθόρα». Στέκονται με έγνοια στο πλευρό τους, γνωρίζοντας καλά τον αγώνα που δίνουν οι γονείς τους. Η ξεκούραση τις ώρες εκείνες που τα παιδιά τους βρίσκονται στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόληση είναι σημαντική. Τα τελευταία χρόνια, όπως παρατηρούν, έχουν γίνει σημαντικά βήματα. Στέκονται, ωστόσο, στην αναγκαιότητα περαιτέρω ενημέρωσης των ανθρώπων τους, γονιών και κηδεμόνων για πολλά από τα ζητήματα που αφορούν τα παιδιά τους. Η αναγκαιότητα αυτή ξεπροβάλει ακόμη και σήμερα, στην εποχή της διαδικτυακής ενημέρωσης ισχυρή, τόσο για τους γονείς που προέρχονται από την πλειονότητα, όσο και γι αυτούς που προέρχονται από την μουσουλμανική μειονότητα.

Με ζωγραφική, μουσική ή επισκέψεις σε café και άλλους χώρους. Με την κατασκευή και τις βόλτες στη φύση, με την παρακολούθηση ταινιών και τη μαγειρική ενεργοποιούν δεξιότητες ανακαλύπτοντας ότι αυτές δεν τους λείπουν υποστηρίζουν οι νέοι σε ηλικία εκπαιδευτές γνωρίζοντας καλά τις δυνατότητές των «παιδιών» τους. Όσον αφορά στο αίτημα που θέτουν προς την πολιτεία και τα αρμόδια υπουργεία; «Περισσότεροι πόροι από το κράτος γι αυτά τα παιδιά» δηλώνουν και ζητούν ξανά πολυποίκιλη στήριξη για τους γονείς τους όταν την χρειάζονται , παρεμβάσεις δηλαδή που θα τους εξασφαλίσουν άνετη πρόσβαση.

  • ΕΡΤ Κομοτηνής
  • Σύνταξη Μαρία Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου