Στο 6,9% βρίσκεται η διαφορά της Ν.Δ από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση για το «Βήμα της Κυριακής»

Δεν υπάρχουν σχόλια

 .

*Τα αποτελέσματα της πρώτης δημοσκόπησης μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών θα δημοσιεύσει σήμερα το Βήμα της Κυριακής, στο 13.2% οι αναποφάσιστοι!

Τα ευρήματα της πρώτης δημοσκόπησης μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών, που πραγματοποίησε η «Metron Analysis» για το «Βήμα της Κυριακής» που κυκλοφορεί αύριο, κατέδειξαν πως η ΝΔ ανακτά τις δυνάμεις της, διευρύνοντας τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ στις 6,9 μονάδες στην εκτίμηση ψήφου και προηγείται με 33,8% έναντι 26,9%. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 5,6 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 35% έναντι 18% του Αλέξη Τσίπρα.

Μηνύματα προς όλα τα κόμματα στέλνουν οι ψηφοφόροι, καθώς σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση, μετά την προκήρυξη των εκλογών που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής», μια νέα πραγματικότητα διαμορφώνεται τέσσερις εβδομάδες πριν από τις εκλογές τις 21ης Μαΐου.

Εκτίμηση Ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να κερδίζει το χαμένο έδαφος με ποσοστό που φτάνει στο 33,8%. Ενισχυμένος εμφανίζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 26,9%, ωστόσο η ψαλίδα ανοίγει ξανά ανάμεσα στα δυο κόμματα.

Το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζεται να «κλειδώνει» το διψήφιο ποσοστό με 10,3% με το ΚΚΕ να ενισχύεται φτάνοντας στο 7,3%. Η Ελληνικά Λύση βρίσκεται στο 4,9%, ενώ το ΜέΡΑ 25 ενισχύεται με ποσοστό που φθάνει το 5,4% και το κόμμα Κασιδιάρη συνεχίζει να εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις με ποσοστό λίγο πάνω από 4%.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, και χωρίς να έχει ενσωματωθεί το ποσοστό των αναποφάσιστων, η εικόνα παραμένει σχεδόν η ίδια. Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 27,8% με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 22,2% και την διαφορά ανάμεσα στους να διαμορφώνεται στο 5,6%.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 8,5% και το ΚΚΕ με 6%. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 4 %, το ΜέΡΑ 25 με 4.4% και το κόμμα Κασιδιάρη με 3,5%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 13,2%.

Αξιολόγηση πρωθυπουργού και αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης

Σταθερή εμφανίζεται και η αξιολόγηση του πρωθυπουργού, καθώς το 54% των ερωτηθέντων έχουν αρνητική γνώμη, με το 38% να κρίνει θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σταθερή και η αξιολόγηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς το 71% των ερωτηθέντων τον αξιολογεί αρνητικά, ενώ το 23% κρίνει θετικά τον Αλέξη Τσίπρα.

Με βάση τα ευρήματα της δημοσκόπησης που πραγματοποίησε η «Metron Analysis» για το «Βήμα της Κυριακής» είναι εξαιρετικά απίθανο να προκύψει κυβέρνηση αυτοδυναμίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 33,8% έναντι του 26,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Έπονται το ΠΑΣΟΚ με 10,3%, ΚΚΕ με 7,3%, το ΜέΡΑ 25 με 5,4% και η Ελληνική Λύση με 4,9%.

Το κόμμα «Έλληνες» του Κασιδιάρη συνεχίζει να εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις και συγκεντρώνει 4,2%.

Στην πρόθεση ψήφου και χωρίς να έχει ενσωματωθεί το ποσοστό των αναποφάσιστων, η ΝΔ προηγείται με 27,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22,2%. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 8,5%, το ΚΚΕ στο 6%, ενώ ακολουθούν το ΜέΡΑ 25 με 4,4%, η Ελληνική Λύση με 4% και το κόμμα Κασιδιάρη με 3,5%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 13,2%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου