Σχέσεις με νόημα: Τα 5 χαρακτηριστικά των ζευγαριών που είναι χρόνια μαζί

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Θεωρείτε πως αρχίζετε να μοιάζετε πολύ με το άλλο σας μισό; Σύμφωνα με ψυχολόγους ένα ζευγάρι που είναι μαζί πολλά χρόνια αποκτά συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης αλλά και επικοινωνίας.

Ποια είναι τα 5 χαρακτηριστικά γνωρίσματα των ζευγαριών που είναι χρόνια μαζί;

Αναπτύσσουν το δικό τους λεξιλόγιο. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει φράσεις χωρίς ιδιαίτερο νόημα για τρίτους αλλά με πολύ συγκεκριμένο νόημα για το ζευγάρι, υποκοριστικά ή λέξεις που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι. Μάλιστα η συχνότητα χρήσης αυτής της «ιδιωτικής γλώσσας» συνδέεται άμεσα με το πόσο ικανοποιημένα είναι τα άτομα με τη σχέση τους σύμφωνα με μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο.

Μιλούν με διαφορετικό τρόπο όταν είναι μαζί οι δύο τους και αλλιώς όταν απευθύνονται σε φίλους ή γνωστούς. Αναπτύσσουν δηλαδή έναν τρόπο επικοινωνίας που είναι μοναδικός, πιο χαλαρός και πιο ανοιχτός, χωρίς να διστάζουν να αποκαλύψουν τις βαθύτερες σκέψεις τους.

Αρχίζουν να μοιάζουν μεταξύ τους. Όχι μόνο χρησιμοποιούν κοινές φράσεις και τρόπο έκφρασης αλλά ο ένας υιοθετεί τις κινήσεις και τη γλώσσα του σώματος του άλλου, με αποτέλεσμα να αρχίζουν να μοιάζουν και εμφανισιακά! Το παραπάνω συμπέρασμα προκύπτει και μέσω μιας παλιάς έρευνας του ψυχολόγου Robert Zajonc από το 1987.

Χρησιμοποιούν κοινό λεξιλόγιο, ίδιες φράσεις αλλά και κοινό ρυθμό με τον οποίο μιλάνε, υιοθετώντας στην ουσία βασικά χαρακτηριστικά του στυλ ομιλίας που έχει ο καθένας.

Αναπτύσσουν συγκεκριμένο χιούμορ και αναπαράγουν αστεία που κανείς άλλος δεν θεωρεί αστεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου