Έξι φυσικοί τρόποι για να περάσει ο πονοκέφαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Ο πονοκέφαλος είναι κάτι που ταλαιπωρεί στην καθημερινότητα πολλούς από εμάς και μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες, όπως η κούραση και το άγχος.

Οι περισσότεροι αναζητούν την ανακούφιση στα χάπια, ενώ υπάρχουν και φυσικοί τρόποι τους οποίους πολλοί δε γνωρίζουν και είναι θαυματουργοί. Έτσι λοιπόν, ο πονοκέφαλος μπορεί να υποχωρήσει με ένα απλό ρόφημα.

Ποιοι είναι αυτοί οι 6 τρόποι;

  • Feverfew (χρυσάνθεμο το παρθένιο)

Είναι ένα παραδοσιακό φαρμακευτικό φυτό που μεγαλώνει σαν ένας μικρός θάμνος μέχρι περίπου 46 εκατοστά και καλύπτεται από τα λουλούδια που θυμίζουν μαργαρίτες.

Χρησιμοποιείται ως βοτανική θεραπεία για να μειώσει τον πυρετό και δρα κατά των πονοκεφάλων, της αρθρίτιδας, καθώς και των πεπτικών προβλημάτων.

  • Τζίντζερ

Σύμφωνα με μελέτες, η ανισορροπία στο μικροβίωμα του εντέρου, είναι μια από τις αιτίες που μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες. Το τζίντζερ διαθέτει καταπραϋντικές ιδιότητες και μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή στο έντερο και το νευρικό σύστημα.

  • Πετασίτης ο υβριδικός

Ο πετασίτης (Petasites hybridus) ή αλλιώς γνωστός ως butterbur είναι ένα φυτό που από την αρχαιότητα χρησιμοποιείται για τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία, χάρη στις αντιφλεγμονώδεις και αντισπασμωδικές ιδιότητές του.

Η αποτελεσματικότητα της ρίζας του πετασίτη στην πρόληψη της ημικρανίας έχει αποδειχθεί επιστημονικά από αρκετές μελέτες και ένας από τους πιθανούς μηχανισμούς με τους οποίους δρα είναι ο αποκλεισμός των διαύλων ασβεστίου.

  • Ιτιά

Αποτελεί φυσικό παυσίπονο για τους πονοκεφάλους, ωστόσο θα πρέπει να αποφεύγεται χωρίς τη συνταγή γιατρού, καθώς και από άτομα τα οποία είναι αλλεργικά στην ασπιρίνη.

  • Τσάι

Η κατανάλωση ροφημάτων που περιέχουν καφεΐνη, όπως καφές ή τσάι ενδέχεται να ανακουφίσουν από τον πονοκέφαλο, καθώς τα άτομα που καταναλώνουν συχνά καφεΐνη, παθαίνουν στέρηση χωρίς αυτή, κάτι που τους προκαλεί πονοκέφαλο.

  • Γκίνγκο μπιλόμπα

Το γκίνγκο μπιλόμπα περιέχει στα φύλλα του ένα διτερπένιο που ονομάζεται Ginkgolide B και θεωρητικά έχει την δυνατότητα να προλάβει την ημικρανία, ενώ βοηθάει γενικά στη μνήμη.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου