Politico: «Ο Ερντογάν σχεδιάζει πόλεμο για να σωθεί…»

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

 

Με φόντο τις ένοπλες δυνάμεις ο Χουλουσί Ακάρ έχει ξεκινήσει τη νέα χρονιά ένα επικοινωνιακό μπαράζ με κύριο στόχο να «δείξει» τις πολεμικές μηχανές της Άγκυρας και την ίδια στιγμή να εκτοξεύει απειλές κατά της Αθήνας.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επισκέφτηκε σήμερα το πλοίο Anadolu που ξεκίνησε για αεροπλανοφόρο και κατέληξε τελικά να βαπτίζεται ως πλοίο ειδικών επιχειρήσεων που μπορεί να φιλοξενήσει ελικόπτερα και οχήματα.

Μιλώντας προς το πλήρωμα ο Χουλουσί Ακάρ προσπάθησε ξανά να κάνει το άσπρο μαύρο, κατηγορώντας την Αθήνα ότι είναι αυτή που δεν θέλει τον διάλογο.

«Δυστυχώς η Ελλάδα εκτός του ότι δεν προσέρχεται στις συνομιλίες, τις σαμποτάρει κιόλας. Προσπαθεί να μην γίνουν. Ειδικότερα κάποιοι πολιτικοί και κάποιοι στρατιωτικοί για να καλύψουν δικά τους εσωτερικά θέματα κλιμακώνουν συνέχεια την ένταση συνειδητά», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.
  • «Ο Ερντογάν σχεδιάζει πόλεμο»
Η πολεμική ρητορική της Άγκυρας και οι ευθείες απειλές προς την Αθήνα προκάλεσαν και την αντίδραση του Politico, το οποίο σε κύριο άρθρο του με τίτλο «Ο Ερντογάν σχεδιάζει πόλεμο για να σώσει τον εαυτό του» κατηγορεί τον Τούρκο πρόεδρο ότι οδηγεί την κατάσταση στα άκρα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας για να εξυπηρετήσει την προσωπική του ατζέντα.

«Αφού κατέστρεψε την τουρκική οικονομία και εξαθλίωσε τη μεσαία τάξη που ο ίδιος είχε στηρίξει, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σέρνει τώρα τη χώρα του σε έναν περιττό πόλεμο και χειραγωγεί τα δικαστήρια εναντίον των αντιπάλων του», αναφέρει το δημοσίευμα του Politico.

Στο άρθρο γίνεται εκτενής αναφορά και στην καταπάτηση των ελευθεριών στην Τουρκία με συνεχείς διώξεις των πολιτικών αντιπάλων του Τούρκου προέδρου, καθώς και για τη χειραγώγηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Πηγη:MEGA

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου