Ινδονησία: Νόμος απαγόρευσε το σεξ εκτός γάμου – Ακόμη και για τους τουρίστες!

Δεν υπάρχουν σχόλια


Το κοινοβούλιο της Ινδονησίας ενέκρινε νομοθεσία που απαγορεύει το σεξ εκτός γάμου, ενώ προβαίνει και σε άλλες σαρωτικές αλλαγές στον ποινικό κώδικα.

Η εν λόγω εξέλιξη αποτελεί για τους επικριτές πλήγμα για τις ελευθερίες στην τρίτη μεγαλύτερη δημοκρατία του κόσμου.

Ο κώδικας, ο οποίος θα ισχύει τόσο για τους Ινδονήσιους όσο και για τους αλλοδαπούς που επισκέπτονται το νησί, θα απαγορεύει επίσης τη συμβίωση μεταξύ ανύπαντρων ζευγαριών.

Οι αλλαγές προβλέπουν επίσης ποινές για την προσβολή του προέδρου.

  • Διαμαρτυρίες επιχειρηματιών

Ομάδες υπέρ των ανθρωπίνων έχουν καταγγείλει καταστολή των πολιτικών ελευθεριών και στροφή προς τον θρησκευτικό φονταμενταλισμό, ενώ επιχειρηματικοί όμιλοι προειδοποίησαν ότι θα μπορούσε να βλάψει την εικόνα της Ινδονησίας ως τουριστικού και επενδυτικού προορισμού.

Ο Yasonna Laoly, υπουργός Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δήλωσε στο κοινοβούλιο: Ηρθε η ώρα να πάρουμε μια ιστορική απόφαση για την τροποποίηση του ποινικού κώδικα και να αφήσουμε πίσω μας τον αποικιακό ποινικό κώδικα που κληρονομήσαμε”.

Ο νέος ποινικός κώδικας δεν θα εφαρμοστεί αμέσως, αλλά χρειάζονται το πολύ τρία χρόνια για τη μετάβαση από τον παλαιό κώδικα στον νέο.

  • Φυλάκιση ενός έτους

Το σεξ εκτός γάμου θα τιμωρείται με φυλάκιση ενός έτους και η συγκατοίκηση με έξι μήνες, αλλά οι κατηγορίες πρέπει να βασίζονται σε αστυνομικές αναφορές που υποβάλλονται από σύζυγο, γονείς ή παιδιά.

Ο Taufik Basari, νομοθέτης του κόμματος NasDem, δήλωσε ότι αν ένας τουρίστας που επισκέπτεται το Μπαλί, για παράδειγμα, είχε συναινετικό σεξ με έναν Ινδονήσιο υπήκοο και αυτό καταγγελθεί στην αστυνομία από τον γονέα ή το παιδί του Ινδονήσιου, ο τουρίστας θα μπορούσε να συλληφθεί.

“Ξέρω ότι αυτό θα έχει αντίκτυπο στον τουρισμό, γι’ αυτό και θα πρέπει να εξηγήσουμε στο κοινό ότι οι αναφορές στην αστυνομία θα πρέπει να περιορίζονται σε αυτό που η οικογένεια θεωρεί πραγματικά σημαντικό”, είπε και συνέχισε: “ως βουλευτής, θα προσπαθήσω να βρω περισσότερους περιορισμούς για την εφαρμογή αυτών των άρθρων”.Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου