Ανω – κάτω το ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη: Απειλεί με αποχώρηση ο Μπουρχάν αν κατέβει ο Ανδρουλάκης!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Στιγμές απείρου κάλλους ζει το πολιτικό σκηνικό στην Ξάνθη και ιδιαίτερα στο χώρο του πολύπαθου ΠΑΣΟΚ, με τον νυν Βουλευτή Μπουρχάν Μπαράν να απειλεί ευθέως με αποχώρηση έαν πολιτευτεί στο ψηφοδέλτιο του Νομού και ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης.

Η είδηση που μετέδωσε πρώτο το ΘΡΑΚΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στον πρώην κυβερνητικό χώρο, με την τοπική νομαρχιακή να δηλώνει άγνοια για όλα, ακόμα και για το γεγονός της υποψηφιότητας του κου Βουρβουκέλη, που είναι ο μόνος που πήρε το “οκ” απο τα κεντρικά και ανακοίνωσε επίσημα την κάθοδό του στις Βουλευτικές Εκλογές του 2023.

  • Μπουρχάν: Αποχωρώ εάν…

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα “ΘΡΑΚΗ” της Ξάνθης ο κ. Μπουρχάν απαξιώνει επι της ουσίας μία υποψηφιότητα Ανδρουλάκη στην Ξάνθη και προειδοποιεί ότι “η μειονότητα δεν έχει λόγο να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ εάν πάρει την έδρα ο Ανδρουλάκης”, κάτι που βεβαίως είναι ο ωμός εκβιασμός του Βουλευτή στον Πρόεδρο του κόμματός του.

  • Αναφέρει σχετικά:

«Σαφώς και το σενάριο επηρεάζει, αλλά νομίζω ότι πρώτα γίνονται οι εκλογές με την πεντάδα να παραμένει και μετά ο Ν. Ανδρουλάκης μπορεί να πει (για παράδειγμα) «βγήκε ο Μπουρχάν, αλλά εγώ θα προτιμήσω την Ξάνθη». Οι αρχηγοί έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν τρεις νομούς. Ο Ν. Ανδρουλάκης, έβαλε την Αττική, το Ηράκλειο και την Ξάνθη. Κυκλοφορούν πολλές φήμες, αλλά στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη ούτε τα ονόματα. Προσωπικά, νομίζω ότι είναι πολύ πρόωρο να ανακοινώσει ο Ν. Ανδρουλάκης που θα είναι. Για αυτό – προς το παρόν – δεν τέθηκε επίσημα σε εμάς τέτοιο θέμα. Ούτε στο κόμμα. Εξάλλου, αν ξέρουμε ότι ο Ν. Ανδρουλάκης θα επιλέξει την Ξάνθη πριν από τις εκλογές, τότε γιατί να «τρέξουμε» για μια έδρα που θα την πάρει ο ίδιος; Θα γίνουν οι εκλογές και αν μετά ο κ. Ανδρουλάκης επιλέξει την Ξάνθη, αυτός που θα εκλεγεί στην Ξάνθη, χάνει την έδρα. Προσωπικά νομίζω ότι αυτή είναι η λογική. Αν όμως γίνουν εκλογές και βγει ο Μπουρχάν (μιλάμε με σενάρια αυτήν την στιγμή) και επειδή θα επαναληφθούν, στις δεύτερες εκλογές γιατί να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ η μειονότητα, όταν υπάρχει αυτή η αδικία; Αυτό λέει η λογική. Άρα, προσωπικά θεωρώ ότι αν ο Ν. Ανδρουλάκης κάνει μια επιλογή, θα την κάνει ή στην περιοχή του ή στην Β’ Αθηνών, για να μαζέψει και ψήφους. Όμως, δεν υπάρχει κάτι επίσημο, δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα μέχρι τώρα. Εξάλλου είναι και νωρίς. Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη ούτε τα ψηφοδέλτια, ούτε οι εκλογές».

  • Μήτρου: Δεν γνωρίζω για Ανδρουλάκη, ούτε για Μήτρου!

Εν τω μεταξύ, εντύπωση προκαλεί πως ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για την υποψηφιότητα του Προέδρου του κόμματος στην εκλογική περιφέρεια της Ξάνθης όπως και δεν έχει επίσημα ενημερωθεί ότι ο κ. Βουρβουκέλης έλαβε την αίτηση και θα είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μήτρου στην εφημερίδα “ΘΡΑΚΗ”, «πρώτα από όλα, σε αυτό το νέο ξεκίνημα που έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ, είναι ιδιαίτερη τιμή το να αποφασίσει ο πρόεδρος του Κινήματος, Νίκος Ανδρουλάκης, να είναι υποψήφιος εδώ, διότι υπάρχει και κάτι σημειολογικό: Πέρα από το προσωπικό, το ότι έχει προσωπικούς δεσμούς με την πόλη, διότι από εδώ ξεκίνησε την πολιτική του πορεία και μας τιμά ιδιαιτέρως, είναι και πάρα πολύ σημαντικό σε μια περιοχή που διάφορα κέντρα εξουσίας επιθυμούν να «ανακατέψουν την τράπουλα» και να δημιουργούν συνεχώς ζητήματα αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, θα είναι ιδιαίτερη τιμή ο πλέον ενεργός Ευρωβουλευτής (αναφορικά με την στάση και παρουσία της Τουρκίας στο διεθνές πολιτικό στερέωμα κλπ) να είναι υποψήφιος εδώ. Από εκεί και πέρα έχω να σχολιάσω το εξής: Δεν έχω καμία επίσημη πληροφόρηση αναφορικά με την σύνθεση του ψηφοδελτίου. Επομένως, στον βαθμό που μου επιτρέπει η θέση μου, δεν μπορώ να επιβεβαιώσω κανένα σενάριο. Σημειολογικά, χαιρετίζω ένα πιθανό σενάριο, το οποίο θα έχει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ υποψήφιο εδώ. Το τι θα σημαίνει για τους υπόλοιπους υποψηφίους η παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη; Αν ερίζουν φερ ειπείν, 10 άνθρωποι για 5 θέσεις, τώρα θα ερίζουν 10  για 4 θέσεις. Αλλά επειδή δεν έχω  επίσημη ενημέρωση ούτε για μια θέση στο ψηφοδέλτιο (αν είχα, θα ήμουν ο πρώτος που θα έβγαινα στα ΜΜΕ και θα το διακοίνωνα), ούτε για την περίπτωση του νυν Βουλευτή κ. Μπαράν Μπουρχάν. Ασφαλώς αξιολογείται από την Επιτροπή Συγκρότησης Ψηφοδελτίων και από τον πρόεδρό της κ. Βαγγέλη Αργύρη και η υποψηφιότητα του κ. Μπαράν Μπουρχάν που θέλει εκ νέου να είναι Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ».

«Όσον αφορά στον κ. Βουρβουκέλη, μας συνδέει φιλία από τα παιδικά μας χρόνια. Με έχει ενημερώσει για αυτήν την εξέλιξη, αλλά παρόλα αυτά δεν θα πω τίποτα διαφορετικό από αυτό που είπα. Ότι δεν έχω καμία επίσημη ενημέρωση. Δεν ακυρώνω την πιθανή συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο, απλώς όταν δεν έχω κάτι επίσημο στα χέρια μου, δεν μπορώ να πω ότι ο «τάδε» είναι στο ψηφοδέλτιο. Θέλω να είμαι απόλυτα σαφής γιατί νομίζω ότι αυτό που εκτιμάται στο ΠΑΣΟΚ, είναι η ειλικρίνεια. Δεν βγαίνω να διατυμπανίσω διάφορα σενάρια» συνέχισε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «πολλοί θα μας κακολογήσουν και θα μας ρωτήσουν γιατί δεν έχουμε προβεί σε ανακοινώσεις. Θα σας πω κάτι που ενδεχομένως πολλοί μπορεί να μην γνωρίζουν: Αυτό έχει να κάνει με την κατανομή των εδρών. Αναλόγως με το πότε θα γίνουν εκλογές – διότι δεν έχουν προκηρυχθεί επισήμως – ενδεχομένως να επηρεαστούν και οι έδρες. Νομίζω ότι ο Ν. Ξάνθης, δεν είναι από τις περιοχές που θα επηρεαστούν. Θα παραμείνει «τριεδρικός». Παρόλα αυτά, το ΠΑΣΟΚ όπως και κανένα κόμμα δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις και αυτός είναι ο λόγος. Για αυτό θα πω ας κάνουμε λίγη υπομονή και θα μάθουμε λίαν συντόμως την σύνθεση των ψηφοδελτίων».

  • Σε αναμονή Αντωνιάδης – Καραλίδης

Τέλος αξίζει να σημειωθεί οτι, σε αναμονή τελούν και οι Αντωνιάδης Ανέστης και Φώτης Καραλίδης που ο καθένας έχει λάβει και μία διαβεβαίωση ότι θα εντός του ψηφοδελτίου των εθνικών εκλογών για το ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, οι οποίοι και ζητούν ευθέως εξηγήσεις απο το κόμμα για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, που σαφώς πλήττουν την εικόνα ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης.

Οι εξελίξεις θα είναι σημαντικές για το πολιτικό σκηνικό στην Ξάνθη και τη Θράκη γενικότερα, στις αρχές του νέου έτους

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου