Ξάνθη: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από το Λύκειο Ελληνίδων

Δεν υπάρχουν σχόλια


Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στην Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης, για να διανεμηθούν σε 205 οικογένειες την παραμονή των Χριστουγέννων.

Πέπη Στάντσιου:

«Να γίνουμε αρωγοί στην προσπάθεια, ώστε, όλοι μαζί, να συμβάλλουμε στην άμβλυνση των προβλημάτων διαβίωσης των κοινωνικά ευάλωτων συμπολιτών μας…»

Το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης, για μία ακόμη χρονιά, διεξάγει προσπάθεια για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, από τις 1/12/22 έως 19/12/22, προκειμένου να στηρίξει κοινωνικά ευπαθείς συμπολίτες μας για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Άλλωστε, όπως επισημαίνει και η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, κυρία Πέπη Στάντσιου, σχετικά με τον κοινωνικό χαρακτήρα του φορέα, «πρόκειται για την πρώτη μας κοινωνική δράση η οποία εφαρμόζεται, εδώ και χρόνια, σε ετήσια βάση, με αίσθημα αλληλοσεβασμού και κατανόησης προς τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης. Είναι βασικό να μην τους ξεχνάμε και να προσφέρουμε τη βοήθειά μας με τον τρόπο που μπορούμε. Ο κοινωνικός χαρακτήρας του Λυκείου Ελληνίδων είναι γνωστός. Με το ίδιο σκεπτικό ξεκίνησε και η λειτουργία της Γειτονιάς του Αη Βασίλη, να προσφέρει, δηλαδή, εκτός από χαρά στους πολίτες, παράλληλη ενίσχυση στους έχοντες ανάγκη από στήριξη…».


Σε αυτό, λοιπόν, το πλαίσιο, η κυρία Π. Στάντσιου καλεί τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, ενεργά και μη, να γίνουν αρωγοί στην προσπάθεια, ώστε, όλοι μαζί, να συμβάλλουν στην άμβλυνση των προβλημάτων διαβίωσης των κοινωνικά ευάλωτων συμπολιτών μας, δείχνοντας αλληλεγγύη και ανθρωπισμό.

Αναλυτικότερα, τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στη συνέχεια στην Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης, προκειμένου να διανεμηθούν σε 205 οικογένειες την παραμονή των Χριστουγέννων.

Για τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να βοηθήσουν, να σημειωθεί ότι τα είδη που συγκεντρώνονται είναι:

Τρόφιμα: αλεύρι, ζάχαρη, μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, βρεφικά γάλατα, βρεφικές τροφές, τυποποιημένοι χυμοί, γάλατα μακράς διαρκείας, ηλιέλαιο, ελαιόλαδο, σάλτσες, τυριά τυποποιημένα, κονσέρβες τυποποιημένου φαγητού, κρουασάν, μπισκότα, μερέντα, μαρμελάδα, δημητριακά κλπ.

Είδη υγιεινής: πάνες, αφρόλουτρα και κρέμες για μωρά, σαμπουάν, σαπούνια, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες, χλωρίνη, απορρυπαντικά κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου