ΗΠΑ: 12 νεκροί από τον παγετό που έπληξε τη χώρα – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Ουισκόνσιν

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Τουλάχιστον δώδεκα άτομα έχασαν τη ζωή του, εξ αιτίας των υπερβολικά χαμηλών θερμοκρασιών που παρατηρούνται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στις ΗΠΑ. 

Αναλυτικότερα, οι τέσσερις εξ αυτών έχασαν τη ζωή τους σε καραμπόλα αυτοκινήτων στο Οχάιο, τρία δυστυχήματα σχετιζόμενα με τις καιρικές συνθήκες στην Οκλαχόμα, ενώ άλλοι τρεις σκοτώθηκαν σε παγωμένους δρόμους στο Κεντάκι.

Ακόμη, ένα άτομα βρήκε τραγικό θάνατο όταν το όχημά του ανατράπηκε στο Μιζούρι και άλλο ένα στο Τέξας πέθανε μετά από παρατεταμένη έκθεση στις υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες.

  • Κρυοπαγήματα μέσα σε 5 λεπτά

Οι ειδοποιήσεις εκτείνονται από ακτή σε ακτή και φτάνουν νότια μέχρι τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού και τη Φλόριντα.

«Το κρύο θα μπορούσε να φέρει τα πιο παγωμένα Χριστούγεννα των τελευταίων δεκαετιών», εξηγούν οι μετεωρολόγοι.

Μάλιστα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) επεσήμανε ότι οι θερμοκρασίες -50 F (-45 C) και -70 F (- 50 C) θα σημειωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας σε ορισμένες περιοχές της χώρας, ενώ έκαναν λόγο για φαινόμενα παγετού στην πόλη Des Moines της Αϊόβα, όποτε τα κρυοπαγήματα θα αποτελούν σημαντικό κίνδυνο.

Όπως χαρακτηριστικά σχολιάζουν οι ειδικοί, τα κρυοπαγήματα προκαλούνται όταν η ροή του αίματος μειώνεται, συχνά σε άκρα όπως η μύτη και τα μάγουλα ή τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών, με την έλλειψη θερμού αίματος να οδηγεί σε πάγωμα και ρήξη ιστού ή – σε ορισμένες περιπτώσεις – ακόμη και σε ακρωτηριασμό.

«Αυτή δεν θα είναι σαν μια συνηθισμένα ημέρα χιονόπτωσης, όπως όταν ήσασταν παιδιά. Τα πράγματα είναι σοβαρά», είπε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε μια ενημέρωση του Λευκού Οίκου την Πέμπτη.

Η αρκτική αέρια μάζα αναμένεται να φέρει ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 15 F (-9,4 C) στο Ελ Πάσο του Τέξας, όπου οι νεοαφιχθέντες μετανάστες κοιμούνται στους δρόμους της πόλης.

Παράλληλα, η κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Κάθι Χότσουλ, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εν όψει της καταιγίδας.

Η απειλή των πλημμυρών και της συμφόρησης πάγου «θα προκαλέσουν όλεθρο στην κοινότητά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, οι κυβερνήτες του Κεντάκι, της Βόρειας Καρολίνας, της Δυτικής Βιρτζίνια, της Τζόρτζια και της Οκλαχόμα έχουν επίσης κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ το Ουισκόνσιν κήρυξε «ενεργειακή έκτακτη ανάγκη».

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η Φλόριντα αναμένεται να δει τα πιο κρύα Χριστούγεννα των τελευταίων τριάντα ετών.

Το NWS το περιέγραψε ως ένα πρωτόγνωρο μετεωρολογικό γεγονός, επισημαίνοντας ότι την Πέμπτη «απειλητικές για τη ζωή κρύες ανέμου» θα χτυπήσουν την ανατολική ακτή την Παρασκευή.

Το χιόνι και οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να προκαλέσουν ζημιές και διακοπές ρεύματος στα Μεσοδυτικά και τον Καναδά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου