Τουρκία-Ακραία πρόκληση Ερντογάν: «Η Ελλάδα να συμμαζευτεί-Η Αθήνα εντός της εμβέλειας του Tayfun»

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Νέες προκλητικές δηλώσεις και απειλές έναντι της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος σε τηλεοπτική του συνέντευξη απείλησε ευθέως τη χώρα μας κάνοντας αναφορά στον πύραυλο Tayfun.

«Τo τελευταίο μας τεστ έγινε με τον Tayfun που τρέλανε τους Έλληνες. Στο επόμενο βήμα θα αυξήσoυμε την εμβέλεια του. δηλαδή περισσότερο από 561 χιλιόμετρα. Βέβαια οι Έλληνες φοβήθηκαν για την εμβέλεια καθώς και η Αθήνα είναι μέσα στην εμβέλειά του», τόνισε χαρακτηριστικά σε ένα απειλητικό κρεσέντο.

Παράλληλα τόνισε ότι «έχουμε φέρει την αμυντική βιομηχανία μας σε αυτό το σημείο παρά τα εμπόδια. Το 2023, το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος ελπίζουμε να βγει από το υπόστεγο. Θα θέσουμε σε λειτουργία την πρώτη από τις φρεγάτες μας, η οποία θα ενισχύσει τη δύναμή μας στις θάλασσες. Η ανάπτυξη πυραύλων συνεχίζεται εντός της Roketsan».

Για την Ελλάδα είπε πως «δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την στάση της το τελευταίο διάστημα» και ότι «δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς και σιωπηλοί σε αυτήν την επιθετική και εχθρική στάση. Κι εμείς απαντάμε με τα έργα μας αντί να παράγουμε λόγια, παράγουμε έργα. Η Ελλάδα πρέπει να συμμαζέψει τα μυαλά της. Πρέπει να μάθει πως δεν μπορεί να φτάσει πουθενά με προβοκάτσιες και προκλήσεις».

Για τις έρευνες για φυσικό αέριο στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα ο Ερντογάν ανέφερε πως «το υπουργείο ενεργειας κάνει εκτεταμένο έργο. Η περιοχή της Θράκης θεωρείται ως το πλησιέστερο μέρος για τη δημιουργία ενός ενεργειακού κόμβου για παραγωγή και διανομή φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Με τα γεωτρητικά και ερευνητικά πλοία που διαθέτουμε τόσο στη Μαύρη Θάλασσα όσο και στη Μεσόγειο, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε γεωτρήσεις σε διάφορες πηγές και να εξάγουμε φυσικό αέριο και από εκεί και να το πουλήσουμε σε τρίτες χώρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου