Ανεξέλεγκτη η εισβολή λαθρομεταναστών στη Θράκη μέσω Βουλγαρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Οι φωτιές που κατακαίουν επί μέρες και εβδομάδες το Παπίκιον όρος στη Ροδόπη, παραμονές του χειμώνα, δεν είναι μυστήριο. Οφείλονται στις φωτιές που ανάβουν οι λαθρομετανάστες που εισέρχονται ανεξέλεγκτα, μέσω Βουλγαρίας, στη Θράκη. Ο αριθμός τους υπολογίζεται σε 150 περίπου άτομα κάθε μέρα. 

Κατά τα άλλα, φυλάσσονται, υποτίθεται, τα σύνορα στον Έβρο και ελέγχεται η είσοδος παρανόμων μεταναστών από την Τουρκία. 

Η μαζική  είσοδος λαθρομεταναστών στη Θράκη, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι Μουσουλμάνοι, είναι μια πολύ επικίνδυνη παράμετρος της υπονομευτικής εκστρατείας που διεξάγει η Άγκυρα κατά της Θράκης και γενικότερα της Ελλάδος, με στόχο τη διατάραξη των δημογραφικών ισορροπιών και την εγκατάσταση στην Ελλάδα συμπαγών Μουσουλμανικών πληθυσμών. 

Η Πατριωτική Ένωση καλεί την Κυβέρνηση και ειδικότερα τα αρμόδια Υπουργεία να παρέμβουν άμεσα και να σταματήσουν την εισβολή λαθρομεταναστών, μέσω Βουλγαρίας. Δεν είναι δικαιολογία ότι η Βουλγαρία και η Ελλάδα, ως χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, έχουν ανοικτά σύνορα μεταξύ τους. Τα έχουν ανοικτά για τους πολίτες τους και για τους άλλους Ευρωπαίους πολίτες. Όχι για την εισβολή λαθρομεταναστών, που καθοδηγούνται από την Άγκυρα για να παρακάμψουν τον έλεγχο των συνόρων στον Έβρο. 

Η ολιγωρία και η αδιαφορία της Κυβερνήσεως να δει τι γίνεται στα σύνορα με τη Βουλγαρία στη Ροδόπη είναι ένα άλλο δείγμα της χαλαρότητας, αν όχι της απάθειας, με την οποία αντιμετωπίζει ένα μέγιστο εθνικό θέμα, που απειλεί να μετατραπεί σε εφιάλτη για τη χώρα. 

Η λαθρομετανάστευση, πολύ περισσότερο όταν χειραγωγείται από την Άγκυρα, είναι εθνικός κίνδυνος και πρέπει ν’ αντιμετωπισθεί με όλη την αναγκαία αυστηρότητα και αποτελεσματικότητα. Δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι ξέφραγο αμπέλι. 

Η Πατριωτική Ένωση καλεί την Κυβέρνηση να στείλει άμεσα αστυνομική και στρατιωτική δύναμη στα σύνορα με τη Βουλγαρία και, αν αυτό επιβάλλεται, να αναστείλει επ’ αόριστον την ελεύθερη διακίνηση και να ασκήσει αυστηρούς ελέγχους. 

-ΤΟ- 

  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
  • Πατριωτική Ένωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου