Μαίρη Τσιακίρογλου: Προβλήματα στη λειτουργία των καταστημάτων λόγω της ενεργειακης κρίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια


Μετά απο 2,5 χρόνια πανδημίας η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης επανέρχεται με την εκδήλωση “Γυναίκες της Ξάνθης στον όμορφο Πολυχώρο του Χατζηδάκειου. Θα τιμήσει γυναίκες που προσέφεραν η κάθε μία απο το πόστο της στην Ξάνθη . Ανέδειξαν τον πολιτισμό, την ανιδιοτελή προσφορά,το κοινωνικό τους έργο,άφησαν το πολιτικό στίγμα τους, ανέδειξαν τον αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα, απέδειξαν πως η επιχειρηματικότητα είναι γένους θηλυκού!

Στόχος να γίνει θεσμός αυτή η εκδήλωση, δήλωσε στη χθεσινή πρωϊνη ενημερωτική εκπομπή του STAR 88,8 fm και στον “ΑΓΩΝΑ”, η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης Μαίρη Τσιακίρογλου

Θα βραβευθούν 5 γυναίκες της Περιφερειακής Ενοτητας Ξάνθης, οι οποίες έχουν προσφέρει η κάθε μιά από το δικό της πόστο στο γίγνεσθαι της πόλης μας. Προέρχονται από το πολιτικό, το επαγγελματικό, το κοινωνικό, το πολιτιστικό-εικαστικό και το αθλητικό μετερίζι.

  • Για τις παρεμβάσεις σε αρμοδίους υπουργούς για ζητήματα της περιοχής μας σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο, δήλωσε στη χθεσινή πρωϊνη ενημερωτική εκπομπή του STAR 88,8 fm και στον “ΑΓΩΝΑ”, η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κυρία Τσιακίρογλου:

“Υπάρχει αμφίδρομη συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο και τον πρόεδρο κ. Γρηγοριάδη. Εχουν γίνει κάποιες κινήσεις, αναμένουμε απαντήσεις. Η κορωνίδα των συναντησεων μας ήταν με το γραμματέα Μεταφορών στην Αθήνα για τη σιδηροδρομική γραμμή Ξάνθης – Δράμας. Υπάρχουν κάποιες διαβεβαιώσεις ότι θα γνωστοποιηθούν οι προτάσεις μας σε ανώτερα κλιμάκια κυβερνητικών παραγόντων. Είθισται κάποιες απαντήσεις ν΄ αργούν στους συνδικαλιστικούς φορείς που εκπροσωπούμε”.

  • Η ΟΕΒΕ έχει περίπου σήμερα 4.500 εγγεγραμμένα μέλη στην ΠΕ Ξάνθης. Ποια τα σημαντικοτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν;

“Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των μελών μας είναι το ενεργειακό κόστος. Υπάρχει πρόβλημα. Το βλέπουμε. Κλείνουν καταστήματα εστίασης, καφέ μπαρ, υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία έχουν πολύ υψηλές λειτουργικές δαπάνες όπως είναι το ρεύμα. Τον τελευταίο χρόνο έχουν κλείσει δέκα καταστήματα και μεγάλη μερίδα αυτών πλέον έχουν τροποποιήσει τα ωράρια λειτουργίας τους, τα έχουν μειώσει. Υπάρχουν καταστήματα τα οποία ενώ δούλευαν 2 το μεσημέρι με 11 το βράδυ για να μπορέσουν να διατηρήσουν βιώσιμες τις επιχειρήσεις τους δουλεύουν 6 το απόγευμα με 11 το βράδυ.”

  • Για την κίνηση και την κατανάλωση

“Υπάρχει μια συγκρατημένη κατανάλωση ακόμα. Ευνοεί και ο καλός καιρός, ο κόσμος έχει άλλη ψυχολογία, θα έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για την περίοδο των Χριστουγέννων”

  • Για τις ενισχύσεις της κυβέρνησης με τις επιστρεπτέες προκαταβολές

“Ηταν ένα μέτρο που βοήθησε τις επιχειρήσεις. Πέσαν χρήματα που δεν είχαν δοθεί παλαιότερα. Το σωστό θα ήταν να μην επιστραφούν, να ήταν μη επιστρεπτέες, όπως αυτά που πήραμε από την Περιφέρεια. Προφανώς ο οικονομικός προϋπολογισμός δεν το επέτρεπε.”

  • Αν την ενδιαφέρει η πολιτική σκηνή και να είναι υποψήφια με τη ΝΔ δήλωσε

“Δεν είναι η ώρα γι’ αυτή τη συζήτηση. Υπηρετώ τους εμπόρους, τους επαγγελματίες και τους βιοτέχνες, Δεν έχω απωλέσει την κομματική μου ταυτότητα. Εχω δηλώσει στρατιώτης του κόμματος, στη διάθεσή του όπου και όταν αυτό θεωρεί ότι θα με αξιοποιήσει.”

Ακούστε στο αρχείο των εκπομπων (23/11) της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής στο STAR 88,8 FM, από το χρόνο 1.13.00 και μετά την πρόεδρο της ΟΕΒΕ Ξάνθης Μαίρη Τσιακίρογλου

https://star888fm.gr/proini-enimerosi/

(αρχείο εκπομπών στο κάτω μέρος της σελίδας)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου