Δήμος Πολιτών: “Πολιτική κατήφεια και ερημιά… Υπάρχει μέλλον;”

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Πολιτική κατήφεια και ερημιά… Υπάρχει μέλλον;

Πολλοί θεωρούν ότι η άσκηση της πολιτικής, είναι ένα χόμπυ, άλλοι μία συμπληρωματική ενασχόληση, άλλοι ένας τρόπος επαγγελματικής εξασφάλισης και άλλοι τρόπος ζωής!

Πόσοι απ’ όλους αυτούς υπάρχουν σήμερα στα πολιτικά πράγματα του τόπου μας;

Σίγουρα έχουμε καταρχήν επαγγελματίες πολιτικούς, που το κύριο εισόδημά τους και η όποια οικονομική τους ανέλιξη βασίστηκε στην πολιτική. Το κακό με αυτούς είναι ότι δεν δικαιολογούνται οι αποδοχές με τα αποκτηθέντα!

Επίσης έχουμε και τους χομπύστες πολιτικούς, τους «ελαφρά τη καρδία», όπου κατέρχονται στις εκλογές είτε γιατί τους το επιβάλλει το κόμμα, είτε γιατί θέλουν να βρίσκονται στα πράγματα χωρίς όμως να παράγουν κάτι ουσιαστικό για τον τόπο τους. Σημαντικό γι’ αυτούς, ότι φαίνονται και αυτό τους αρκεί.

  • Παράλληλα, έχουμε και τους οραματιστές πολιτικούς, που η πολιτική γι΄αυτούς είναι τρόπος ζωής.

Αριθμητικά τώρα, οι πρώτοι – οι επαγγελματίες δηλαδή – υπερέχουν στην πόλη μας. Κρατούν γερά τα ηνία του Δήμου Ξάνθης, και προσπαθούν να ελέγξουν κάθε άλλο χώρο, δημιουργώντας ερείσματα και φυσικά προωθώντας πρόσωπα της ίδιας αντίληψης. Ο στόχος τους κοινός: η οικονομική προσωπική ανάπτυξη και ικανοποίηση.

Ολοι οι υπόλοιποι, δυστυχώς, εκτός από ελάχιστοι είναι αδιάφοροι και επικίνδυνοι, μιας και δεν έχουν γνώση το πόσο επικίνδυνο είναι να επιτρέπεις στους έχοντες την εξουσία και που μόνο κερδίζουν, να συνεχίσουν να εξουσιάζουν, να ρίχνουν καθημερινά το επίπεδο μιας πόλης, να δημιουργούν πολιτική και κοινωνική ερημιά…

Εκείνοι, μόνον έτσι επιβιώνουν: αναγκάζοντας τους χρήσιμους,  τους άξιους, τους ικανούς, να μη θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά και έτσι στην έλλειψη «πολιτικής ανδρείας» να υπερισχύουν οι μονόφθαλμοι και επικίνδυνοι.

Θα τους αφήσουμε όλους αυτούς να πάνε την πόλη μας ακόμα πιο χαμηλά;

  • Ποια Ξάνθη θέλουμε;

Τι ελπίζουμε για το μέλλον την πόλης μας και των συμπολιτών μας;

Μας εκφράζουν τα πολύχρωμα λαμπάκια και οι εν χορδαίς και οργάνοις εκδηλώσεις, που δίνουν άρτον και θέαμα στους πεινασμένους πολίτες ή θέλουμε έναν Δήμο μπροστάρη, έναν Δήμο με κοινωνικές ευαισθησίες, έναν Δήμο που να υποστηρίζει τους νέους, τους ανέργους, τους ευπαθείς, τους επαγγελματίες.

  • Έναν Δήμο που να διαμορφώνει τις εξελίξεις και να μην τις ακολουθεί.
  • Έναν Δήμο που να εμπνέει τον πολίτη και όχι να τον απογοητεύει.

Εμείς, στο ΔΗΜΟ ΠΟΛΙΤΩΝ, αυτό το Δήμο θέλουμε και σε αυτό το Δήμο καλούμε σε συστράτευση όλους τους Ξανθιώτες και τις Ξανθιώτισσες.

  • ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
  • ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου