Τουρκία: Αστυνομικός της πρεσβείας έστησε κύκλωμα κατασκοπείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Αστυνομικός της πρεσβείας της Τουρκίας έστησε κύκλωμα κατασκοπείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Σύμφωνα με το Nordic Monitor, που δημοσιοποιεί απόρρητο αυτό έγγραφο των τουρκικών αρχών, πρόκειται για δραστηριότητες οι οποίες εντάχθηκαν σε μια ευρύτερη μυστική επιχείρηση της Τουρκίας στην Ελλάδα με στόχο τον εντοπισμό Γκιουλενιστών.

Στο αποκαλυπτικό δημοσίευμά του Nordic Monitor  κάνει λόγο για κύκλωμα κατασκοπείας που έστησε τούρκος αστυνομικός, συγκεντρώνοντας πληροφορίες.

Το απόρρητο έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας της Τουρκίας (Emniyet) στις 2 Σεπτεμβρίου του 2020 με παραλήπτες δώδεκα τουρκικά αστυνομικά τμήματα, διαβιβάζει πληροφορίες και στοιχεία που συγκέντρωσε ο τούρκος αστυνομικός, από παρακολουθήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Όπως μεταφέρει το σχετικό δημοσίευμα, ο τούρκος αστυνομικός, αποσπασμένος στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, κατασκόπευε έξι επιχειρήσεις και 13 άτομα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


Μεταξύ αυτών επρόκειτο για ένα εστιατόριο, μια αγορά λιανικής, ένα μεσιτικό γραφείο και ένα πρακτορείο ενοικίασης αυτοκινήτων.

Πέραν μάλιστα των ιδιοκτητών, σε ορισμένες περιπτώσεις, υπό κατασκοπεία και παρακολούθηση ήταν και οι σύζυγοί τους, που φέρεται να είχαν διασυνδέσεις με τη FETO.

Το Nordic Monitor στο σχετικό δημοσίευμα επισήμανε πως… «Η κατασκοπευτική δραστηριότητα δείχνει ότι η κυβέρνηση Ερντογάν όχι μόνο αγνοεί το νόμο σε μια γειτονική χώρα – μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά παραβιάζει και τον νόμο που απαγορεύει στην τουρκική αστυνομία να διεξάγει τέτοιου είδους επιχειρήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου