Δήμαρχος Ξάνθης για Θανάση Μουσόπουλο: Η προσφορά στην Κοινωνία ξεκινά από τη γνήσια αγάπη του στον Άνθρωπο

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Σε κλίμα έντονης συγκίνησης έγινε η συνάντηση του Δημάρχου Ξάνθης με τον Θανάση Μουσόπουλο, στο πλαίσιο της εκδήλωσης-αφιερώματος προς τιμήν του εκπαιδευτικού και συγγραφέα, που διοργάνωσαν οι Φίλοι του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και οι Εκδόσεις Σπανίδη, χθες το απόγευμα στην Καπναποθήκη «Π», στην αίθουσα «Βιργινία Τσουδερού».

Οι δύο άντρες αγκαλιάστηκαν με θέρμη, καθώς τους συνδέει μια προσωπική φιλία, αλλά και μια συνεργασία χρόνων, για τον Πολιτισμό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Δεν αρνήθηκε ποτέ να βοηθήσει και να στηρίξει ανθρώπους στο ξεκίνημα της ζωής τους -και όχι μόνο. Ρίχνει όλο του το ενδιαφέρον σε αυτή τη διαδικασία. Δίνει τη γνώση, την εμπειρία -τη φροντίδα του- σε όποιον του το ζητήσει. Και αυτό είναι το πιο “δυνατό” χαρακτηριστικό του Θανάση. Γιατί, η μεγάλη προσφορά του στην κοινωνία -το πνευματικό έργο που της κληροδοτεί- ξεκινά από το γνήσιο ενδιαφέρον, την πραγματική αγάπη του προς τον συνάνθρωπο», τόνισε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης.

Χαρακτήρισε «πολυσήμαντο» το έργο του Θανάση Μουσόπουλου -«ανάλογο της προσωπικότητάς του», κάνοντας λόγο για «έναν πνευματικό άνθρωπο που διαδραματίζει επάξια τον ρόλο του: διαβλέπει, προβληματίζει, αφυπνίζει, δείχνει τον δρόμο».

Επισήμανε ότι η προσφορά του ξεπερνά τα όρια της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής και αγγίζει όλους, γιατί το έργο του είναι ανθρωποκεντρικό, «στοχεύει στην ενεργοποίηση του ατόμου/πολίτη, μέσα από τη μνήμη, την παιδεία και τον πολιτισμό, για τα οποία εργάζεται ακούραστα».

Τέλος, συγχάρηκε τους διοργανωτές για την «ιδιαίτερη», όπως είπε, «πρωτοβουλία», υπογραμμίζοντας: Είναι πολύ σημαντικό τους ανθρώπους μας να τους τιμάμε! Να τους γιορτάζουμε! Να δείχνουμε την αγάπη, τον θαυμασμό και τον σεβασμό μας στο πρόσωπό τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου