Είσαι δεσμευμένος; Δες γιατί έλκεις τις Γυναίκες περισσότερο από τους ελεύθερους

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Το περιοδικό Evolutionary Psychology δημοσίευσε τα αποτελέσματα μίας επιστημονικής έρευνας που αποκαλύπτει πως οι γυναίκες νιώθουν εντονότερη έλξη για τους άνδρες που έχουν σύντροφο από ότι νιώθουν για τους ελεύθερους.

Μία από τους ερευνητές, η Randi Proffitt Leyva από το πανεπιστήμιο Cristiana του Τέξας, είπε ότι η φράση «Όλοι οι άνδρες που αξίζουν έχουν σύντροφο», που πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν ήταν ο λόγος που κέντρισε το ενδιαφέρον των επιστημόνων για το θέμα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 245 σπουδάστριες και από τις απαντήσεις τους προέκυψε πως οι άνδρες με σύντροφο είναι πιο έξυπνοι, ρομαντικοί, αξιόπιστοι και… ελκυστικοί γενικώς.

Οι ερευνητές επισημαίνουν πως τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας δεν μπορούν να καταλήξουν για το αν οι γυναίκες βρίσκουν το ίδιο ελκυστικούς τους δεσμευμένους άνδρες όταν είναι σε φάση αναζήτησης μακροχρόνιας ή περιστασιακής σχέσης.

Αναμφισβήτητα όμως, τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας προκάλεσαν πολλές συζητήσεις .

Οι επιστήμονες επιμένουν πως εστίασαν αποκλειστικά στην αντίδραση των γυναικών γι’ αυτό δεν μπόρεσαν να μελετήσουν αν αντίστοιχα και οι άνδρες βρίσκουν ελκυστικότερες τις δεσμευμένες γυναίκες.

Αυτή θα ήταν ωστόσο μια άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα… 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου