Ποια προβλήματα απασχολούν περισσότερο τους πολίτες-Τι δείχνει έρευνα της Marc

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Το πρώτο μέρος της έρευνας που πραγματοποιεί σε μηνιαία βάση η Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1 παρουσίασε το κανάλι του Αμαρουσίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Δευτέρας (24/10).

Η δημοσκόπηση παρουσίασε ενδιαφέροντα στοιχεία σε ό,τι έχει να κάνει με την καθημερινότητα των πολιτών, τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών είναι η ακρίβεια. 84,5% των πολιτών συμμερίζονται τη συγκεκριμένη άποψη, σύμφωνα με την έρευνα.

Ακολουθούν τα ελληνοτουρκικά και γενικότερα τα εθνικά θέματα με ποσοστό 44,1%, η εγκληματικότητα και η βία με 37,8%, ο πόλεμος στην Ουκρανία με 34%, το μεταναστευτικό με 14,2%, η πανδημία με 12,4%, οι φυσικές καταστροφές με 11,9% και οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις με 7,1%.

Σύμφωνα με τους πολίτες, η κύρια αιτία των ανατιμήσεων είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία με 57,1% και η κυβερνητική πολιτική με 40%.

Όσο για τα μέτρα στήριξης;

Η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί πως δεν αρκεί. Μικρή αλλά αναγκαία απαντά στο σχετικό ερώτημα το 39,1%, σχεδόν καμία βοήθεια το 39,8%, ενώ το 20,2% χαρακτηρίζει σημαντική τη βοήθεια.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το «καλάθι του νοικοκυριού», οι συμμετέχοντες στην έρευνα το βλέπουν με κάποιες επιφυλάξεις σε ποσοστό 34,3%, ενώ το 32,5% το κρίνει θετικά. Το 29,3% των ερωτηθέντων το αξιολογεί αρνητικά, «σε λάθος κατεύθυνση».

Όσο για ποια από τις πρόσφατες ποινικές υποθέσεις που απασχόλησαν την επικαιρότητα, τους συγκλόνισε περισσότερο, οι πολίτες απάντησαν:

  • Η 12χρονη στον Κολωνό 39,5%
  • Η υπόθεση Πάτρας με την Ρούλα Πισπιρίγκου 37,9%
  • Η δολοφονία της Καρολάιν 7,7%
  • Η διπλή δολοφονία στην Καβάλα 4,2%
  • Άλλη 2,6%
  • Δεν απαντώ 8,1%

Παράλληλα, οι πολίτες σε ποσοστό 93,5% ζητούν αυστηροποίηση των ποινών. Όχι, απαντά το 5,6%.

Τέλος, το 65,8% των ερωτηθέντων θεωρεί πως υπάρχει αύξηση των πολύ σοβαρών εγκλημάτων, ενώ το 32,6% απαντά πως είναι όπως πριν, απλά προβάλλονται περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου