Λαθρομετανάστες στα Άλση της Ξάνθης – Αναστάτωση στους κατοίκους!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι λαθρομετανάστες, οι οποίες εισέβαλαν παράνομα στη χώρα μας, όχι μέσω του Εβρου, αλλά μέσω των Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων και πιο συγκεκριμένα του Συνοριακό Φυλάκιο του Αγ. Κωνσταντίνου στην Ξάνθη.
Κάτοικοι της πόλης, σε περίπατο αναψυχής, ανακάλυψαν είδη ρουχισμού και κουβέρτες, λίγα μέτρα έξω απο την πόλη και προς τα Μοναστήρια Αρχαγγελιώτισσας και Καλαμούς, ανθρώπων που κοιμήθηκαν εκεί, κατά την συνέχιση του ταξιδιού τους εντός της χώρας μας ως παράτυποι μετανάστες.

Διαβάστε και την ανάρτηση στο διαδίκτυο, στα κοινωνικά μέσα:

Η είδηση αυτή έρχεται να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα αισθήματα ανασφάλειας τους πολίτες, που βλέπουν πλέον ορατό τον κίνδυνο περιήγησης ανθρώπων άλλοτε εξαθλιωμένων και άλλοτε καλά οργανωμένων, να διαπερνούν την πόλη, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των κατοίκων και των οικογενειών τους.

Καλά πληροφορημένες πηγές, τις οποίες είχε αποκαλύψει το Θρακικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κάνουν λόγο για πολλά περάσματα αφύλακτα στην οροσειρά της Ροδόπης, κοντά στον Συνοριακό Φυλάκιο του Αγίου Κωνσταντίνου, απ’ όπου μετά το πέρασμά τους απο τη Βουλγαρία οι λαθρομετανάστες περνούν στην Ελλάδα, φυσικά με την ανοχή και σύμφωνη γνώμη των αρχών ασφαλείας της Βουλγαρίας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για την Ελλάδα, τα μεταναστευτικά μέτωπα δεν είναι μόνο η πλευρά του Εβρου και της νησιωτικής γραμμής, αλλά και απο Βορρά, δηλαδή απο Ευρωπαϊκή όμορη χώρα, όπως είναι η Βουλγαρία, που παρά τις περι του αντιθέτου εξαγγελίες και δηλώσεις των εκάστοτε πρωθυπουργών και αρμοδίων υπουργών, διευκολύνει την διέλευση των λαθροματαναστών προς Ελλάδα, σε αντίθεση με τις συμφωνίες που υπάρχουν στο θέμα αυτό.

Θεωρούμε ότι θα πρέπει άμεσα η αρμόδια Εισαγγελία να εξετάσει το θέμα και να αναζητηθούν ευθύνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου