Ειδικό ποινικό μητρώο που θα καταγράφει όσους έχουν διαπράξει αδικήματα κακοποίησης ανηλίκων δημιουργεί η κυβέρνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια


Στη δημιουργία ενός ειδικού ποινικού μητρώου το οποίο θα καταγράφει όσους έχουν διαπράξει αδικήματα κακοποίησης ανηλίκων προχωρά η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας. Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ανέφερε ότι με το μητρώο αυτό, το οποίο είναι υπό επεξεργασία, θα μπορεί ο εργοδότης ο οποίος σκοπεύει να προσλάβει κάποιον, να γνωρίζει εάν έχει διαπράξει ένα τέτοιο αδίκημα.

Ανέφερε επίσης, ότι θα επαφίεται στη συνέχεια στη βούληση του εργοδότη η πρόσληψή του, ωστόσο επεσήμανε ότι η πληροφορία αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, ιδιαίτερα όταν κάποιος πρόκειται να εργαστεί σε τομέα που σχετίζεται με παιδιά.

«Αυτή τη στιγμή το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα για τα αδικήματα που σχετίζονται με ανηλίκους, είναι, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, το μέγιστο δυνατό που υπάρχει, και που προβλέπει η νομοθεσία, καθώς υπάρχει μία μόνο ποινή, αυτή της ισόβιας κάθειρξης. Επιπλέον, όλα τα αδικήματα σχετικά με την ανηλικότητα, διώκονται πλέον αυτεπαγγέλτως, ενώ οι συγκεκριμένες υποθέσεις εξετάζονται κατά προτεραιότητα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κώτσηρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου