ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΞΑΝΘΗΣ: Τρία χρόνια μετά, ένα χρόνο πριν…

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικά, αλλά και η Ξάνθη ειδικά, μετά από 3 χρόνια διακυβέρνησης της σημερινής δημοτικής αρχής με τη «βοήθεια» της ακραίας αντιμεταρρύθμισης που ξεκίνησε από τις πρώτες εβδομάδες, μετά τις εκλογές του'19, βρίσκεται σήμερα σε οικονομική ασφυξία, λόγω της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης και των κακών πολιτικών επιλογών, ενώ ταυτόχρονα είναι θεσμικά αποδυναμωμένη, με την επαναφορά ενός σκληρού δημαρχοκεντρικού μοντέλου διοίκησης, που πλήττει τον θεσμό και την πραγματική αντιπροσώπευση των πολιτών στα εκλεγμένα όργανα.

Ενόψει  των επικείμενων εκλογών, τον Οκτώβρη του 2023, εκλογές που θα γίνουν σύμφωνα με τον νόμο 4804/21, με σκληρό πλειοψηφικό σύστημα, αφού πλέον αρκεί το 43%+1 ψήφος, για να εκλεγεί ο νέος δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή και η παράταξή του, καταλαμβάνει το 60% των εδρών, ενώ επιπλέον θεσπίστηκε πλαφόν 3% για την είσοδο στο δημοτικό συμβούλιο, είναι αναγκαίο σήμερα, να εισφέρουμε στον δημόσιο διάλογο, συγκεκριμένες προτάσεις, ενταγμένες στην στρατηγική μας, για μια άλλη Αυτοδιοίκηση με επίκεντρο την ενίσχυση της τοπικής δημοκρατίας, της συμμετοχής των πολιτών, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης.

Απέναντι στη λογική της κυβέρνησης των αρίστων και του επιτελικού κράτους των «επισυνδέσεων», οφείλουμε ως κοινωνία να επιδιώξουμε τη διαμόρφωση ευρύτατων αυτοδιοικητικών σχημάτων, στη βάση προγραμματικών αρχών, με προοδευτικό πρόσημο.

Η Αυτοδιοίκηση βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και αν θέλουμε να ανακτήσει τον ρόλο της, ως κύτταρο δημοκρατίας και όχι ως ένας απαξιωμένος θεσμός διαχείρισης της μιζέριας και ανάθεσης έργων, οφείλουμε να απευθυνθούμε σε δημότες, πρωτοβουλίες πολιτών και να επιδιώξουμε τη διαμόρφωση ενός πλειοψηφικού ρεύματος, που θα επιβάλει την ουσιαστική αλλαγή, εμπλέκοντας και τελικά βάζοντας σε κίνηση τις τοπικές κοινωνίες.

Η Ξάνθη μπορεί να γίνει το παράδειγμα συνεργασίας και ανάληψης ευθύνης, με τις πρωτοβουλίες που ήδη έχουν δρομολογηθεί, από τρεις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, προσκαλώντας τους συνδημότες μας στον αγώνα για τη μεγάλη ανατροπή.

Ο μόνος δρόμος  για πρόοδο και ανάπτυξη, που έχει ο Δήμος μας, είναι η συμμετοχή μας. Να νικήσουμε τη διαφθορά, να παραμερίσουμε την ανεπάρκεια και να αναλάβουμε τις τύχες του τόπου μας, στα χέρια μας.

Όλοι μαζί μπορούμε γιατί η Ξάνθη μας ενώνει.

  • Γιώργος Χατζηθεοδώρου
  • Δημοτικός Σύμβουλος Ξάνθης
  • Μέλος του ΔΣ της ΠΕΔ-ΑΜΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου