Δεινοπαθούν οι Ρωμιοί στην Πόλη – “Αγάδες” στη Θράκη οι Μουσουλμάνοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Επειδή πολύς ο λόγος απο πλευράς μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη “περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας έκφρασης και δράσης”, το Θρακικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δημοσιοποιεί τα προβλήματα που έχουν οι Ρωμιοί στην Πόλη, με τη διαχείριση τόσο της Βακουφικής τους περιουσίας όσο και τη λειτουργία των συλλόγων και σωματείων τους!
Αν και δεν τίθεται θέμα “αμοιβαιότητας”, δεδομένου ότι οι Ρωμιοί της Πολης είναι αναγνωρισμένη Εθνική Μειονότητα των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη, ενώ οι Μουσουλμάνοι Έλληνες Πολίτες είναι πολιτισμική μειονότητα με θρησκευτική διαφορετικότητα, εντούτοις θα πρέπει να ειπωθούν εκείνα που πραγματικά γίνονται και όχι όλα όσα κατασκευασμένα προωθούνται ακόμη και στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρώπης, “περί καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του μουσουλμάνων στην Ελλάδα”.
  • Στόχος “άλωσης” των Ελληνικών Σωματείων
Οπως αποκαλύπτει η Ομογενειακή Εφημερίδα “ΑΝΑΤΟΛΗ”, η Τουρκική Κυβέρνηση προσπαθεί να αλώσει στην κυριολεξία τα Ελληνικά Σωματεία και Συλλόγους, επεμβαίνοντας ανοιχτά στις εκλογικές τους διαδικασίες, αφαιρώντας κάθε δικαίωμα δημοκρατικής λειτουργίας και έκφρασης, με έλεγχο που διενεργεί και ποδηγετεί μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων η Αγκυρα.

Οι Έλληνες της Πόλης, δεν μπορούν να εκλέξουν το δικό τους Διοικητικό Διαχειριστικό Συμβούλιο, λόγω του νέου κανονισμού, που τελικά είναι στην προσωπική του δικαιοδοσία ή στην προσωπική του βούληση, η επίλυση πρακτικών δυσκολιών που θα προκαλέσει ο Κανονισμός!

Αφαίρεση δικαιωμάτων λοιπόν και όλα στον αέρα για τους Ρωμιούς – Έλληνες της Πόλης!

Διαβάστε τι αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε Σύνδεσμος Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ), μετά τις επαφές που είχε στην Άγκυρα με την ηγεσία της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων:

Το δελτίο τύπου του ΣΥΡΚΙ:

Πραγματοποιήθηκαν (19 Ιουλίου 2022) οι εργασίες της συνάντησης μελών του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ) με τη Γενική Διεύθυνση Βακουφίων στην Άγκυρα.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και συζητήθηκαν τα θέματα που προβληματίζουν την Ομογένειά μας σχετικά με τον νέο εκλογικό κανονισμό. Επιδόθηκε υπόμνημα με τις σχετικές παρατηρήσεις και προτάσεις των Κοινοτήτων μας καθώς υπάρχουν δυσκολίες εφαρμογής αυτού του κανονισμού όπως έχει με τα πληθυσμιακά μας δεδομένα.

Ο Διευθυντής Βακουφίων κ. Burhan Ersoy, μας παρέπεμψε στην επιτροπή που θα δημιουργηθεί στην Πόλη με προεδρεύοντα τον κ. Rıfat Türker και θα ασχοληθεί με την διεξαγωγή των εκλογών ώστε να καταγραφούν οι δυσκολίες και οι ανάγκες μας.

Επισήμανε την σπουδαιότητα των εκλογών και την αναγκαιότητα της συμμετοχής μας σ’ αυτές.

Οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν στην Πόλη, ευελπιστώντας να αποκτήσουμε κάποια δικαιώματα και να διεξαχθούν με ομαλό τρόπο οι εκλογές καθώς ο Γενικός Διευθυντής έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει με δική του ευθύνη προς επίλυση των προβλημάτων και των αναγκών που θα ανακύπτουν.
  • Είναι μόνοι τους;
Όλα αυτά βεβαίως δείχνουν ότι οι Έλληνες – Ρωμιοί της Πόλης, είναι μόνοι τους στον αγώνα που δίνουν και η στήριξη της Ελλάδας σε αυτούς είναι ισχνή σε αντίθεση με αυτή της Τουρκίας, που διοχετεύει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στις παράνομες λέσχες – συλλόγους και σωματεία αλυτρωτισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Οι Ρωμιοί αγωνίζονται σχεδόν μόνοι τους να κρατήσουν την πολιτισμική, εθνική, πολιτιστική και κοινωνική κληρονομιά στο Τουρκικό έδαφος, με μόνο σύμμαχο – όχι σε όλα – το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η Πρεσβεία της Άγκυρας όσο και το Προξενείο της Κωνσταντινούπολης δεν έχουν τις δυνάμεις αλλά ούτε προφανώς και την στήριξη του Ελληνικού ΥΠΕΞ για να παρέχουν τα όσα απαιτούνται για την υποστήριξη των ομογενών μας Ελλήνων στην Πόλη.
  • Στη Θράκη;
Οι Μουσουλμάνοι στην Ελλάδα, ως Έλληνες Πολίτες, απολαμβάνουν όλα ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ που προβλέπονται για όλους τους πολίτες, αλλά και με ανοχή του Ελληνικού Κράτους, υπερβαίνοντας κάθε όριο ελευθερίας, σε επίπεδο ασυδοσίας θα έλεγε κανείς, λειτουργούν ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΜΟΥΦΤΕΙΕΣ, ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΛΕΣΧΕΣ έως και ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΑΡΑΤΡΑΠΕΖΕΣ για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Και ο σκοπός τους είναι ένας και μοναδικός: η διατήρηση του φιλοτουρκικού αισθήματος στους μουσουλμάνους ομοθρήσκους τους, ο εκτουρκισμός ολοένα και περισσοτέρων μουσουλμάνων, η δημιουργία αποσταθεροποιητικών γεγονότων προκειμένου η Ελλάδα να εκτίθεται έναντι των εταίρων της στην Ευρώπη, το ΝΑΤΟ και όχι μόνο!

Το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και αυτό της Θεσσαλονίκης σε απόλυτη αρμονία με το αντίστοιχο της Βουλγαρίας έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό διπλωματικό τρίγωνο, που σε καθημερινή βάση διοχετεύει εκατομμύρια ευρώ εντός και εκτός Ελλάδας για να μπορέσουν οι να επιτευχθούν οι στόχοι.

Οι εκλογές στα σωματεία τους που έχει απαγορευτεί η λειτουργία διεξάγονται κανονικά χωρίς την παρέμβαση κάποιου ελληνικού κρατικού παράγοντα, το ίδιο και στα σωματεία επιστημόνων, ακόμη και στις παράνομες “μουφτείες” που διαπράττουν το ποινικό αδίκημα της Αντιποίησης Αρχής.

Η Ελλάδα για τους Έλληνες Μουσουλμάνους στη Θράκη και όλη τη χώρα είναι ένας πραγματικός παράδεισος, αυτός είναι και ο λόγος που δεν πηγαίνουν οι τουρκοσυνείδητοι να διαμείνουν στην Τουρκία.
  • Υπάρχουν ή όχι διαφορές;
Ξεκαθαρίζοντας ότι η όποια σύγκριση είναι άνευ ιστορικού και διπλωματικού υπόβαθρου, εντούτοις οι διαφορές ανάμεσα στον τρόπο διαβίωσης και τα ανθρώπινα δικαιώματα σε Έλληνες Ρωμιούς της Πόλης στην Τουρκία και τους Έλληνες Μουσουλμάνους στην Ελλάδα είναι εμφανείς.

Η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γνωστό άλλωστε παγκοσμίως, γίνεται αποκλειστικά στην Τουρκία, εκεί που χτυπά η καρδιά του εναπομείναντος ελληνισμού, εκεί που ματώνει κάθε σκέψη της αλησμόνητης πατρίδας!

Και η Ελλάδα, συνεχίζει να είναι το υπόδειγμα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και η κοιτίδα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, όσο και αν κάποιοι το αμφισβητούν αυθαίρετα αυτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου