Πώς να στεγνώσετε τα ρούχα σε εσωτερικούς χώρους αυτό το χειμώνα χωρίς στεγνωτήριο

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Στις πιο δροσερές θερμοκρασίες του χειμώνα, το στέγνωμα των ρούχων έξω απλά δεν αποτελεί επιλογή και τα ρούχα μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να στεγνώσουν μέσα στο σπίτι. Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που δεν υπάρχει στο σπίτι στεγνωτήριο ρούχων;

Πώς να στεγνώσετε τα ρούχα σε εσωτερικό χώρο κατά τη διάρκεια του χειμώνα

«Όταν πρόκειται για το στέγνωμα των ρούχων, είναι φυσικό οι άνθρωποι να κρεμούν τα βρεγμένα ρούχα σε ράφια για να στεγνώσουν σε εσωτερικούς χώρους αντί να χρησιμοποιούν στεγνωτήρια, τα οποία είναι μία από τις πιο ενεργοβόρες συσκευές στο σπίτι», εξηγεί στο Woman and Home ο Chris Michael, διευθύνων σύμβουλος της Meaco, του κορυφαίου ειδικού στον καθαρισμό του αέρα.

«Αυτό θα είναι μια χαρά στην αρχή, αλλά τις επόμενες εβδομάδες, τα βρεγμένα ρούχα θα χρειάζονται όλο και περισσότερο χρόνο για να στεγνώσουν, καθώς θα αρχίσουμε να κλείνουμε τα παράθυρά μας για να κρατήσουμε την πολύτιμη θερμότητα και η περιεκτικότητα του αέρα σε υγρασία θα αυξάνεται από τα ρούχα που στεγνώνουμε με την πάροδο του χρόνου», συνεχίζει ο Chris.

Τι μπορείτε να κάνετε για να στεγνώσετε αποτελεσματικά τα ρούχα μέσα στο σπίτι; Διαβάστε παρακάτω έξυπνες συμβουλές από ειδικούς, οι οποίες σίγουρα θα σας λύσουν τα χέρια.

  • Αφαιρέστε την περίσσεια νερού με ένα επιπλέον στύψιμο

Αντί να βγάλετε αμέσως τα ρούχα από τον κάδο του πλυντηρίου μόλις τελειώσει ο κύκλος πλύσης, η Lynsey Crombie, ειδικός στον καθαρισμό και συγγραφέας μπεστ σέλερ, συμβουλεύει να πραγματοποιήσετε έναν επιπλέον κύκλο ξεβγάλματος. «Πριν αδειάσετε το πλυντήριό σας, δώστε του ένα επιπλέον στύψιμο», λέει. «Αυτό συνήθως διαρκεί 10 λεπτά, αλλά θα απομακρύνει μεγάλο μέρος του πλεονάζοντος νερού και θα επιταχύνει τον χρόνο στεγνώματος».

  • Κρεμάστε τα ρούχα σε κουρτινόξυλα

Αξιοποιήστε τα κοντάρια κουρτινών ως εναλλακτικές ράγες για να απλώσετε τα ρούχα σας. Αυτά παρέχουν το ιδανικό μέρος για να κρεμάσετε τα φρεσκοπλυμένα ρούχα, καθώς πολλά κουρτινόξυλα βρίσκονται πάνω από τα θερμαντικά σώματα σε ένα σπίτι, τα οποία παρέχουν ανερχόμενη θερμότητα για να επιταχύνουν τους χρόνους στεγνώματος.

«Βάλτε τα ρούχα σε κρεμάστρες και κρεμάστε τα στο κουρτινόξυλο στα υπνοδωμάτια και στα δωμάτια που σας περισσεύουν πάνω από το καλοριφέρ και θα στεγνώσουν μέσα στην ημέρα», λέει η Lynsey. «Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε τη ράγα του ντους σας για αυτόν τον σκοπό.

Το κρέμασμα των ρούχων σε κρεμάστρες μειώνει, επίσης, τον κίνδυνο εμφάνισης επίμονων τσακίσεων, κάνοντας το σιδέρωμα πιο γρήγορο.

  • Δημιουργήστε ένα πιο ζεστό περιβάλλον χωρίς θέρμανση

«Η αξιοποίηση κάθε φυσικού ηλιακού φωτός μπορεί να βοηθήσει στη θέρμανση των σπιτιών και στην ξήρανση τυχόν υγρού αέρα», αναφέρει ο ειδικός στα πλυντήρια Deyan Dimitrov, διευθύνων σύμβουλος της Laundryheap.

«Το άνοιγμα των κουρτινών και των περσίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας όχι μόνο επιτρέπει την είσοδο του ηλιακού φωτός για να αιχμαλωτίσει τη ζεστασιά, αλλά αποτρέπει, επίσης, την παγίδευση της υγρασίας γύρω από τα παράθυρα. Η χρήση χαλιών και μοκετών σε ξύλινα και πέτρινα δάπεδα μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στο να αισθάνονται τα δωμάτια πιο ζεστά, προσφέροντας επιπλέον μόνωση».

Όμως, εκτός από την αποφυγή της υγρασίας, η εξάλειψη της συμπύκνωσης μειώνει, επίσης, τη συχνότητα με την οποία θα πρέπει να καθαρίζετε τα παράθυρά σας.

  • Στεγνώστε με ένα πιστολάκι μαλλιών

Αν και το στέγνωμα των ρούχων με σεσουάρ μαλλιών δεν είναι ιδανικό για τη μείωση των λογαριασμών ενέργειας, είναι όμως μια γρήγορη και εύκολη λύση για την διάλυση της αρχικής υγρασίας, αν θέλετε κάτι να στεγνώσει γρήγορα. «Η χρήση ενός σεσουάρ μαλλιών για το στέγνωμα των ρούχων είναι άλλο ένα εξαιρετικό υποκατάστατο για το στέγνωμα στον ήλιο», λέει ο Deyan.

«Αυτό λειτουργεί καλύτερα σε μικρότερα ρούχα, όπως εσώρουχα και κάλτσες, και θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά το φορτίο στεγνώματος μακροπρόθεσμα».

Ο Deyan, όμως, προειδοποιεί: «Βεβαιωθείτε ότι κρατάτε το σεσουάρ σε απόσταση ενός χεριού από τα ρούχα σας, για να αποφύγετε την υπερθέρμανση των υφασμάτων. Επιπλέον, προσέξτε να μην εμποδίζετε τη ροή του αέρα προς το πίσω μέρος του σεσουάρ σας, καθώς αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει την υπερβολική θέρμανση της συσκευής», προκαλώντας ενδεχομένως ζημιά στο καλύτερο σεσουάρ σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου