ΒΟΡΙΔΗΣ-ΠΕΤΣΑΣ: Απάντηση σε Τσίπρα! Οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν κανονικά, στις 8 Οκτωβρίου 2023!

Δεν υπάρχουν σχόλια


Με αφορμή το ερώτημα που διατύπωσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος του, αναφορικά με τον χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επισημαίνει τα εξής:

«Σχετικά με τις απορίες του κ. Αλέξη Τσίπρα για τον χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών η απάντηση είναι απλή: Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στην ημερομηνία που ορίζεται από τον νόμο και η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να αλλάξει αυτή την ημερομηνία, δηλαδή 8 Οκτωβρίου 2023».


Υπενθυμίζω ότι παρόμοιες δηλώσεις είχε κάνει πριν λίγο καιρό και ο Υπουργός Εσωτερικών κ.Πέτσας διαψεύδοντας τα περί ενδεχόμενης παράτασης της ημερομηνίας διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών που «καλλιεργούσε» έντονα και στο Νομό Ξάνθης, το «δίδυμο» Τσέπελης-Ντελή Ριτβάν!

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως «η τοποθέτηση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη και ουδέποτε εξετάστηκε κάποιο θέμα μετάθεσης του χρόνου των αυτοδιοικητικών εκλογών». Ο ίδιος υπογράμμισε πως «ισχύει ο νόμος 4804/2021, όπου στο άρθρο 5 παρ. 2, προβλέπει ότι οι δημοτικές εκλογές διεξάγονται την δεύτερη Κυριακή του μηνός Οκτωβρίου, του πέμπτου έτους κάθε δημοτικής περιόδου» και «στην παράγραφο 2 του άρθρου 43 του ίδιου νόμου, ορίζεται ότι οι περιφερειακές εκλογές, γίνονται την ίδια ημέρα με την διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών. 'Αρα, οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 8 Οκτωβρίου 2023».

-Άρα για μια ακόμη φορά αυτά που …»όνειρα θερινός νυκτός» για τον Δήμαρχο Τσέπελη και τον Δήμαρχο Μύκης Ντελή Ριτβάν!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου