Συνελήφθησαν 2 ημεδαποί με 1720 λαθραία πακέτα τσιγάρων και 350 γραμμάρια λαθραίου καπνού σε οικισμό της Ροδόπης

Δεν υπάρχουν σχόλια


Συνελήφθησαν την 21-10-2022
 το πρωί, σε οικισμό της Ροδόπης, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο (2) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση του νόμου περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.   

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον έναν δράστη, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε καθώς και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, εντόπισαν συνολικά 1.280 πακέτα τσιγάρων και 7 πακέτα με καπνό συνολικού βάρους 350 γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.


Στη δεύτερη περίπτωση,
συνελήφθη ο δεύτερος δράστης, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 440 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

  • Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου