Με καθυστέρηση 13 μηνών και τις ... σαμπάνιες, έγιναν και τα επίσημα εγκαίνια του δημοτικού κολυμβητηρίου Ξάνθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


*Δεν προσκλήθηκε στην εκδήλωση ο Νόμιμος Μουφτής Ξάνθης, ενώ αντίθετα προσκλήθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μπαράν Μπουρχάν! Γιατί κύριε Διευθυντή του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων; Γιατί Σεβασμιότατε δεν προσκαλείται ο Νόμιμος Μουφτής Ξάνθης στις επίσημες εκδηλώσεις του Δήμου Ξάνθης ως θρησκευτικός εκπρόσωπος της Μειονότητας;

*Καμιά αναφορά δεν έκανε ο Δήμαρχος Τσέπελης στο όνομα του Αντιδήμαρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ξάνθης Γιάννη Ζερενίδη που παρά τις "τρικλοποδιές" της γνωστής Κατερίνας Μανά, κατόρθωσε να "υπερπηδήσει" πολλά εμπόδια και να πάρει την πολυπόθητη άδεια για την λειτουργία των δεξαμενών του κολυμβητηρίου!





*Επίσημα εγκαίνια για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ξάνθης με καθυστέρηση 13 μηνών και αφού προηγήθηκαν οι....σαμπάνιες , τα ... στριγκάκια και οι καραμπινάτες παρανομίες στο παράνομο κτίριο του "Αρίωνα"!



Με καθυστέρηση 13 μηνών και πλέον από τον Αύγουστο του 2021 που "θα" άνοιγε την πισίνα ο Δήμαρχος Τσέπελης και καλούσε μάλιστα με....στριγκάκια τις γυναίκες και με ....ολόσωμο τον Σάββα Μελισσόπουλο, ανοίγοντας σαμπάνιες, επιτέλους έγιναν τα επίσημα εγκαίνια του Δημοτικού Κολυμβητηρίου της Ξάνθης το απόγευμα της Κυριακής (02/10/2022), στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου μετά την άδεια λειτουργίας που πάρθηκε για τις δυο δεξαμενές, όχι όμως και για το υπόλοιπο κτίριο.

Καθώς το ετοιμόρροπο κτίριο του Αρίωνα παραμένει επικίνδυνο και είναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ τα γραφεία που δέχονται εκεί κοινό αλλά και οι εργασίες που έχουν γίνει εκεί απο τον γνωστό Τσαμούρ.

Βέβαια ο Δήμαρχος Τσέπελης μη ξεχνώντας προφανώς οτι αυτός "έκλεισε" το ανακαινισμένο παλιό κολυμβητήριο (επί Λάκη Στυλιανίδη) και όλα εκείνα τα ευτράπελα, προσπάθησε να "δικαιολογηθεί" για την καθυστέρηση και δεν είπε λέξη για την... ταμπακιέρα!! Οτι η άδεια αφορά μόνο τις δεξαμενές! Και ανά πάσα στιγμή είναι υπό έλεγχο όλες οι παρανομίες που έχουν διαπραχθεί εκεί...

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΕΛΕΣΕ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ

Ο Μητροπολίτης της Ξάνθης, κ.κ. Παντελεήμων, τέλεσε τον αγιασμό των εγκαταστάσεων και της πισίνας και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές, ενώ από την πλευρά του ο Δήμαρχος, Μανώλης Τσέπελης διάβασε με τον σύνηθη τρόπο του την ομιλία που του έγραψα, χωρίς φυσικά να λέει λέξει για την τρομερή καθυστέρηση με την οποία ένα σχεδόν έτοιμο κολυμβητήριο (σ.σ. Με έργα που ήδη είχαν δρομολογηθεί και τα περισσότερα ολοκληρώθηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή), επίσημα εγκαινιάστηκε στις 2 Οκτωβρίου 2022.

Αλλά και την μεγάλη συνδρομή του αντιδήμαρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Ζερενίδη που παρά τις "τρικλοποδιές" Μανά -κάτι που κατήγγειλε και στο δημοτικό συμβούλιο- ήταν αυτός που έκανε

Επισημαίνεται ότι και επί δημαρχίας Λάκη Στυλιανίδη είχε ανακαινιστεί ριζικά το δημοτικό κολυμβητήριο (σ.σ. Έργα που έγιναν ΠΑΡΑΝΟΜΑ τελικά την περίοδο εκείνη αφού δεν υπήρχε άδεια οικοδόμησης στο κτίριο..), αλλά ενώ πετάχτηκαν χιλιάδες ευρώ, τελικά το κτίριο βανδαλίστηκε και υπέστη ανυπολόγιστες ζημιές, χωρίς φυσικά να λογοδοτήσει κανείς.

Στα εγκαίνια μεταξύ άλλων έδωσαν το παρών οι Βουλευτές Ξάνθης της ΝΔ, Σπύρος Τσιλιγγίρης και του ΠΑΣΟΚ, Μπαράν Μπουρχάν, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κώστας Κουρτίδης, ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, ο Διοικητής του Δ' ΣΣ,, η γραμματέας του Δήμου Ξάνθης Σοφία Ψωμά, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι. ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Μπούτος, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραίτης, ο Πρόεδρος του Λεύκιππου Ξάνθης Ματθαίος Σαββίδης με την σύζυγό του, εκπρόσωποι φορέων, των κολυμβητικών συλλόγων, επιχειρηματίες που συνέβαλαν με δωρεές αλλά και πολλά παιδιά.
  • ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΤΣΑΜΟΥΡ ΑΠΟ ΤΟ...ΚΟΨΙΜΟ ΤΗΣ ΚΟΡΔΕΛΑΣ

Την κορδέλα προς απογοήτευση του άφαντου Βουλευτή Ξάνθης Σπύρου Τσιλιγγίρη και του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Κουρτίδη, έκοψαν μικροί αθλητές των κολυμβητικών συλλόγων, συνεπικουρούμενα από τον Δήμαρχο Τσέπελη ο οποίος έκοψε ένα κομμάτι της κορδέλας και το έδωσε σε κάθε ένα από τα μικρά παιδιά, ενώ απουσίαζε (από το κόψιμο της κορδέλας...), ο γνωστός δημοτικός εργολάβος Τσαμούρ που έκανε όλες τις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ οικοδομικές εργασίες και αναπλάσεις...!

Επίσης απορίες προκαλεί η μη πρόσκληση του Νόμιμου Μουφτή Ξάνθης στην εκδήλωση. Αλήθεια Σεβασμκιότατε, μπορείτε να μας δώσετε μια αξιόπιστη απάντηση; Και το ίδιο ρωτάμε και στον νέο διπλωμάτη διευθυντή του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων Ξάνθης που προφανώς ακόμη θα "ψάχνεται" στην περιοχή μας...!

«Σήμερα εγκαινιάζουμε το Δημοτικό Κολυμβητήριο και αυτή η όμορφη τελετή έχει πολλούς συμβολισμούς. Παραδίδουμε επίσημα ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα» σημείωσε ο δήμαρχος Ξάνθης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο οποίος τόνισε πως λόγω της πανδημίας ο Δήμος έδωσε προτεραιότητα σε άλλα πράγματα, με αποτέλεσμα η επαναλειτουργία του Κολυμβητηρίου να καθυστερήσει. «Στόχος μας ήταν να ανοίξει το κολυμβητήριο.... Το κολυμβητήριο ήταν στο έλεος της φθοράς και των βανδαλισμών, ξεκινήσαμε από το μηδέν» σημείωσε ο Δήμαρχος Τσέπελης, ξεχνώντας φυσικά τις "δικές" του ευθύνες, αφού στην ουσία αυτός ήταν και ο αντιδήμαρχος που το..."έκλεισε"!

Αλλά και το ότι τα έργα ήδη δρομολογηθεί και δημοπρατηθεί απο την προηγούμενη δημοτική αρχή, εμπαίζοντας για μια ακόμη φορά τη νοημοσύνη μας...

Ως ένα κόσμημα χαρακτήρισε το κολυμβητήριο ο Μητροπολίτης Ξάνθης, κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εικόνα που παρουσιάζουν οι εγκαταστάσεις και τόνισε πως πρέπει όλοι να συμβάλουν για να παραμείνει σε αυτή την κατάσταση ο χώρος. «Εγκαινιάζουμε σήμερα με τις ευχές της εκκλησίας ένα σημαντικό έργο το οποίο παραδίδεται στον λαό μας, μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αδράνειας» ανέφερε ο Μητροπολίτης.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του τόνισε πως «θα ήθελα να συγχαρώ τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, τις Τεχνικές Υπηρεσίες (σ.σ. Γιάννης Ζερενίδης) αλλά και όλους εκείνους που συνέβαλαν στην ανακαίνιση του Κολυμβητηρίου. Είναι ένα κόσμημα για την περιοχή μας, για τον τόπο μας και έτσι πρέπει να το προσέξουμε και να το φυλάξουμε».

«Να ευχηθώ στους κολυμβητές, τους νέους, τα παιδιά μας, να είναι ευχάριστη και ασφαλής η άθλησή
  • Στην εκδήλωση έγιναν και βραβεύσεις.

Βραβείο έλαβε ο γνωστός συμπολίτης μας και επί χρόνια Πρόεδρος του Ιστορικού ΚΟΞ Μάριος Κουτσουρίδης για τη μεγάλη προσφορά του στην κολυμβητική παράδοση του τόπου, αλλά και γενικότερα στα αθλητικά δρώμενα, όπως και στην κοινωνική, πολιτιστική και παραγωγική ζωή της περιοχής.

Επίσης, βραβείο δέχτηκε η Σεμιχά Ριζάογλου Παραολυμπιονίκης της Κολύμβησης, από την Ξάνθη, η οποία έχει κατακτήσει χάλκινα μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και μετείχε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ενώ το 2009 τιμήθηκε με το Βραβείο ΠΣΑΤ καλύτερης Ελληνίδας αθλήτριας με αναπηρία.

Ο Δήμος Ξάνθης τίμησε, τέλος και τους εκπροσώπους των εταιρειών -των χορηγών- του Κολυμβητηρίου που ήταν οι παρακάτω.

Νικ. Δαστερίδης ΑΒΕΕ DASTERY SYSTEMS AE, ΔΕΛΤΑ ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ, JTI-JAPAN TABACCO INTERNATIONAL, Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής», ALFACOOL ELLAS, GIOUROUK, POULIOS SA MARBLE-GRANITE, SMIRTEX.

Φυσικά ο Δήμος δεν παρέλειψε στο δελτίο τύπου που μας έστειλε να μας πει ότι ο Δήμαρχος

Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, συνοδεύονταν από την σύζυγό του ... Έλλη Παρασκευοπούλου.

Ωστόσο για μια ακόμη φορά τις εντυπώσεις έκλεψε η γραμματέας του Δήμου Ξάνθης Σοφία Ψωμά, ενώ τον Μανώλη Φανουράκη συνόδευε η ιδιαίτερα κομψή Ελίντα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου